- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Θα κριθώ στο τέλος της 4ετίας - Τα μηνύματα που έστειλε εντός κι εκτός ΝΔ
«Υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για μη κρατικά πανεπιστήμια» η απάντηση του πρωθυπουργού στο ερώτημα της Athens Voice
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πολιτικά μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ
Σημαντικά πολιτικά μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.
Το πρώτο πολιτικό μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι θα εξαντλήσει την 4ετή θητεία του, απορρίπτοντας σενάρια περί πρόωρων εκλογών και ενδεχόμενης μεταπήδησής του σε κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας από το έργο και την υλοποίηση των δεσμεύσεών του, σημειώνοντας ότι η αυτοδυναμία φάνταζε δύσκολο στοίχημα και στην προηγούμενη αναμέτρηση. Επισήμανε, δε, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κατάσταση αφασίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει καταψηφίσει όλες τις μεταρρυθμίσεις.
Στο μήνυμά του προς το εσωτερικό του κόμματος -και ειδικά προς Σαμαρά και Καραμανλή- ήταν πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα με ελευθερία έκφρασης, αλλά στη Βουλή οφείλει να πηγαίνει συντεταγμένα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι απορρίπτει τα περί δεξιάς στροφής και πως παραμένει προσηλωμένος στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στις δύο προτεραιότητες του: Η αύξηση μισθών είναι ο πρώτος στόχος και κεντρική πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθεί η αναβάθμιση του ΕΣΥ. Οι επιδόσεις σε αυτούς τους δύο τομείς θα κρίνει την κυβέρνηση στο τέλος της 4ετίας, υπογράμμισε.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που η κυβέρνηση προωθεί έναντι της ακρίβειας και της ανόδου του κόστους της ενέργειας. Ειδικά για το ρεύμα, αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκές στρεβλώσεις τις οποίες θα καλέσει την Κομισιόν να αντιμετωπίσει.
Δείτε το live blog της ATHENS VOICE για τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου απέτισαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Η βελγική Δικαιοσύνη αποδίδει τρία αδικήματα σε βάρος του
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Με νόμο η εξίσωση μισθών ανδρών - γυναικών με τα ίδια προσόντα»
Βελτιώνεται η πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες φροντίδας και αλληλεγγύης
«Στόχος να ξεπεράσουμε παθογένειες του παρελθόντος», τόνισε ο πρωθυπουργός
Eπτά χώρες έχουν πιο ακριβό μέσο καλάθι από την Ελλάδα - Tα ποσοστά
Τι κερδίζουν οι οφειλέτες σε δόσεις και αποπληρωμή
Θα προωθηθεί στη Βουλή για τελική απόφαση
Ποιος φταίει που η στέγη ακριβαίνει; Τι δείχνει η έρευνα του ΚΕΦΙΜ
«Yπέρ» και για τα τρία αιτήματα, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Λασκαρίδη
«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου»
Τι είπε για Σαμαρά και εκλογές
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Όλα είναι νόμιμα», φέρεται να δήλωσε ο πρώην Επίτροπος
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για την κλιματική αλλαγή
Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Στόχος η τελική συμφωνία εντός 60 ημερών
Δρομολογούνται βελτιώσεις και νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Πότε μια μεταφορά χρημάτων θεωρείται δωρεά και φορολογείται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.