- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κασσελάκης για την πισίνα στις Σπέτσες: «Αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού»
Mε αφορμή το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος»
Κασσελάκης: Απάντηση για την πισίνα στις Σπέτσες
Απάντηση στο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο φέρεται να έφτιαξε αυθαίρετη πισίνα στο εξοχικό του στις Σπέτσες δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας ότι «καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού».
Σε ανάρτησή του στο Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τονίζοντας αναφορικά με την πισίνα στις Σπέτσες πως «για την "πισίνα" (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ».
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» η κατασκευή πισίνας στις Σπέτσες, που είναι κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά με βάση το Προεδρικό Διάταγμα ( 21.11-15.12.1981) που καθορίζει τους όρους δόμησης στο νησί και την απόφαση 2471/2016 του ΣτΕ.
«Πρώτο Θέμα»: Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες
Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που παρουσιάζει το « Πρώτο Θέμα», ο κ.Κασσελάκης έλαβε στις 6/6/2023 οικοδομική άδεια «εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας» από την Υπηρεσία Δόμησης του Πειραιά δηλώνοντας ότι θα προχωρούσε σε «εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επισκευές, αλλαγή κεραμιδιών στέγης με χρήση ικριωμάτων» με πρόσθετες επιλογές «εσωτερικές διαρρυθμίσεις- εργασίες αλλαγής χρήσης» και «συντήρηση, επισκευή στεγών με χρήση ικριωμάτων».
Σημειώνεται ότι στις Σπέτσες υπάρχουν πισίνες οι οποίες έχουν κατασκευαστεί ή πριν την απαγόρευση του ΣτΕ το 2016 ή μετά και επομένως είναι επίσης παράνομες και αυθαίρετες.
Μαρινάκης για σπίτι Κασσελάκη: Τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας
Στην αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για «παράνομη και αυθαίρετη πισίνα» την οποία έφτιαξε πριν μερικούς μήνες στο εξοχικό του σπίτι στις Σπέτσες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Ο Παύλος Μαρινάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε τις διατάξεις του νόμου που απαγορεύει συμμετοχή σε offshore εταιρείες, που «βγάζει κηρύγματα για τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς από τα σοκάκια της Μυκόνου, τη στιγμή που κάνει τα στραβά μάτια σε εκ νέου προγραφές δημοσιογράφων και δικαστών από το αγαπημένο στέλεχος του κόμματός του, που φοβάται να διαγράψει» και παράλληλα πρόεδρος του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμέων από τη Δικαιοσύνη, που της επιτίθενται όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις της».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.