- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Παρακολουθήσεις: Κλήθηκαν δύο άτομα να καταθέσουν ως ύποπτοι
Από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Παρακολουθήσεις: Κλήθηκαν δύο άτομα να καταθέσουν ως ύποπτοι
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων (predator), μετά από καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων, κάλεσε να καταθέσουν δύο μάρτυρες ως ύποπτοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι όμως έλαβαν προθεσμία.
Ειδικότερα, τα δύο πρόσωπα που κάλεσε ο κ. Ζήσης να καταθέσουν ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, και αναμένεται να παράσχουν εξηγήσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τα ονόματά τους, ωστόσο, δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Πάντως, αναφέρεται ότι ανάμεσα στους κληθέντες δεν είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κλήθηκε ήδη και κατέθεσε χθες ως μάρτυρας.
Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα καλέσει και άλλους σε εξηγήσεις ως υπόπτους, ενώ έχει ήδη λάβει καταθέσεις από 40 μάρτυρες. Επίσης, έχει λάβει απαντήσεις από όλα τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν ζητηθεί από εισαγγελικές αρχές άλλων χωρών για την επίμαχη υπόθεση.
Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, το πολύ με την είσοδο του νέου δικαστικού έτους (16.9.2024). Αμέσως μετά ο κ. Ζήσης θα συντάξει το πόρισμά του και θα το παραδώσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για τις επόμενες κινήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.