- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Απάντηση ΥΠΕΞ σε Μιτσκόσκι για Συμφωνία των Πρεσπών: Το erga omnes δεν επιδέχεται αμφισβήτηση
Όσα σημειώνουν διπλωματικές πηγές
Διπλωματικές πηγές απαντούν στον Κρίστιαν Μιτσκόσκι - Η απάντηση Γεραπετρίτη και οι δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας
Μέσω Διπλωματικών Πηγών απαντά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Κρίστιαν Μίτσκοσκι, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Τα νομικά κείμενα δεν ερμηνεύονται με βάση την εικαζόμενη βούληση και την επιθυμία καθενός αλλά με βάση το γράμμα και το πνεύμα τους. Ο τεχνικός νομικός όρος erga omnes, που αποτελεί τον πυρήνα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν επιδέχεται καμία απολύτως αμφισβήτηση», τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, «γι’ αυτό άλλωστε δεν είχε ποτέ προκύψει στη Βόρεια Μακεδονία οποιοδήποτε ζήτημα νομικής ερμηνείας από την υπογραφή της Συμφωνίας».
Η δήλωση του Κρίστιαν Μίτσκοσκι που προκάλεσε αντιδράσεις
Ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Κρίστιαν Μίτσκοσκι, σχολίασε τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Γεραπετρίτη, σημειώνοντας: «Ο άνθρωπος είτε δεν ξέρει τη συμφωνία (των Πρεσπών) είτε δεν την αντιλαμβάνεται». Νωρίτερα, από το Λουξεμβούργο, ο κ. Γεραπετρίτης είχε πει ότι η νέα ηγεσία στα Σκόπια παραβιάζει κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Kρίστιαν Μίτσκοσκι σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων επανέλαβε πως στα επίσημα έγγραφα του κράτους και στις επαφές του στο εξωτερικό θα χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), ενώ στις δημόσιες εμφανίσεις του και στις δηλώσεις στο εσωτερικό θα αποκαλεί τη χώρα «Μακεδονία», καθώς όπως ισχυρίστηκε αυτό αποτελεί «ανθρώπινο δικαίωμα». «Έχω το ατομικό δικαίωμα να χρησιμοποιώ το όνομα που θέλω για την πατρίδα μου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.