- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μονιμοποιείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα ταξί και στον καφέ για take away και delivery
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Μειωμένος ΦΠΑ: Μονιμοποίηση για ταξί και καφέ - Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών
Στη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ στα ταξί και στην παράδοση καφέ μέσω take away και delivery προχωρά το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Από 1/1/2024 μονιμοποιήθηκαν οι μειώσεις του συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά αγαθών που εφαρμόστηκαν την περίοδο της πανδημίας όπως στις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τους κινηματογράφους και σε μια σειρά αγαθών σχετιζόμενα με τη δημόσια υγεία με ετήσιο κόστος 305 εκατ. ευρώ.
Μειωμένος ΦΠΑ: Σε ποια προϊόντα μονιμοποιείται
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, από 1/7/2024 μονιμοποιείται ο μειωμένος συντελεστής στα ταξί (από το 24% στο 13%) με εκτιμώμενο ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 45 εκατ. ευρώ. Ο μειωμένος συντελεστής επεκτάθηκε σε καφέ, κακάο, τσάι και χαμομήλι που προσφέρονται στην εστίαση και στα ταξί έως τις 30/06/2024 με εκτιμώμενο κόστος για το εξάμηνο 77 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο μειωμένος συντελεστής στα μη αλκοολούχα ποτά μονιμοποιήθηκε στο 13% για τις περιπτώσεις που αποτελούν παραδόσεις αγαθών (take away και delivery), ενώ στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα επανήλθε στο 24%.
Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ (13%) παραμένει σε καφέ, κακάο, τσάι και χαμομήλι που αποτελούν παραδόσεις αγαθών (take away και delivery), με εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος 65 εκατ. το χρόνο, και επανέρχεται στο 24% μόνο στα σερβιριζόμενα, κατά αναλογία με τα υπόλοιπα μη αλκοολούχα ποτά, με εκτιμώμενη εξοικονόμηση 43 εκατ. το χρόνο. «Η Κυβέρνηση πράττει τα μέγιστα ώστε να ενισχύσει, σε δύσκολες συνθήκες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, επιτυγχάνοντας παράλληλα τους δημοσιονομικούς στόχους, σε μια περίοδο που οι οικονομίες πολλών άλλων χωρών της ΕΕ δοκιμάζονται», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις
Πού κυμαίνονται τα ποσά
«Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτώ μια πολιτική συνθήκη συνθηκολόγησης με τις δυνάμεις του συστημικού κυβερνητισμού»
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
Tι υποστήριξε η πρόεδρος του Μαρία Καρυστιανού
Το μήνυμα Γεωργιάδη από το Μετρό Συντάγματος
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών θέτει μάλιστα ερωτήματα προς την αρχή
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Μελέτη δείχνει υψηλή διείσδυση του ασιατικού ηλεκτρονικού εμπορίου - Βασικό κίνητρο η χαμηλή τιμή
Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις
Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και τα 5 του παιδιά
Οι ψηφιακοί έλεγχοι αποκάλυψαν αδήλωτους τζίρους - Ιστορική μείωση φοροδιαφυγής και «κενού ΦΠΑ»
Η αγορά λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για τη δεύτερη «ανοιχτή» Κυριακή των γιορτών
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.