- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Η αμφισβήτηση του Ανδρουλάκη φέρνει πανικό στην Κυβέρνηση
Στην κυβέρνηση ξέρουν ότι δύσκολα κάποιος θα βοηθήσει την κυβερνητική σταθερότητα με τη συνέπεια με την οποία το κάνει εδώ και χρόνια ο σύντροφος Ανδρουλάκης


Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για το ΠΑΣΟΚ και την αμσφισβήτηση στον Νίκο Ανδρουλάκη από στελέχη του κόμματος μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου όταν ο σύντροφος Κωνσταντινόπουλος έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Η αναστάτωση μετατράπηκε σε πανικό όταν η πρόταση του σχολιάστηκε θετικά από τον σύντροφο πρίγκηπα Γερουλάνο και η χαριστική βολή ήρθε όταν θέμα ηγεσίας έθεσε και ο σκέτος πρίγκηπας Νικόλαος (ο Παπανδρέου, όχι ο Γλύξμπουργκ). Οι συσκέψεις διαδέχονταν η μία την άλλη καθώς ακόμα και το πρωθυπουργικό επιτελείο καταλαβαίνει τι σημαίνει για την κυβέρνηση η πιθανότητα να φύγει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Νικόλας ο Ανδρουλάκης.
Μπορεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλο όμως στην κυβέρνηση ξέρουν ότι δύσκολα κάποιος θα βοηθήσει την κυβερνητική σταθερότητα με τη συνέπεια με την οποία το κάνει εδώ και χρόνια ο σύντροφος Ανδρουλάκης. «Πού θα βρούμε άνθρωπο να νομίζει ότι το 2024 και μετά από 5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι άνθρωποι ακόμα τρομάζουν από τον μπαμπούλα της δεξιάς;» ελέγε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ο οποίος πρόσθεσε «αν φύγει ο Νίκος από το ΠΑΣΟΚ θα χάσουμε έναν από τους δύο πιο γερούς στύλους της κυβέρνησης» (υπονοώντας πως ο άλλος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος ευτυχώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση δηλώνει ότι ήρθε για να μείνει - τουλάχιστον μέχρι να του κάνει κάποια συμφέρουσα πρόταση για ριάλιτι ο Νίκος Κοκλώνης).
«Πού αλλού θα βρούμε πολιτικό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ που όταν χάνει 12 μονάδες η ΝΔ και 3 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του να κερδίζει μια με το ζόρι;» αναρωτήθηκε άλλο στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου.
Η αδυναμία του Νίκου Ανδρουλάκη να καταλάβει ότι το μόνο κοινό στο οποίο πρέπει να απευθυνθεί αν θέλει να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ υπολογίσιμη δύναμη είναι το κοινό που ψηφίζει Κυριάκο Μητσοτάκη, η πεποίθηση του ότι υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που θεωρούν εγκληματικό το να κάνει παρακολουθήσεις η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η μανία του να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε μια κάπως πιο light εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η ανασφάλεια η οποία τον οδηγεί να κρατάει σε απόσταση έμπειρα και ικανά στελέχη του κόμματος ή να αρνείται να απευθύνει πρόσκληση σε πρώην στελέχη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, έχουν κάνει τον Νίκο Ανδρουλάκη να θεωρείται αναντικατάστατος για το Μαξίμου.
Παρότι υπάρχουν συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι τονίζουν ότι υπάρχει πάντα ο Στέφανος Κασσελάκης όλοι στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι αυτός απευθύνεται σε ψηφοφόρους οι οποίοι ελάχιστη σχέση έχουν με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Καταλαβαίνουν ότι αν μπορεί να απειληθεί από κάπου η κυριαρχία τους είναι από ένα ΠΑΣΟΚ που θα ξεκολλήσει από την παπανδρεική παρελθοντολαγνεία, που θα αδιαφορεί για τους ξεπερασμένους όρους «αριστερά» και «δεξιά» και θα πείθει ότι μπορεί να κυβερνήσει. Και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη εγγυάται ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα γίνει ποτέ. Και μπράβο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τακτική του κυκλώματος και ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ που χειρίστηκε την υπόθεση με πλήρη μυστικότητα
Σε παρέμβαση του στη Βουλή
Στο Παλαιό Φάληρο - Τοποθέτησαν γλάστρες μπροστά σε δεύτερο αυτοκόλλητο
Είναι απότοκο του εμφυλίου πολέμου αλλά και του μετεμφυλιακού κράτους, λανσάρεται ως «δίκαιη οργή» και η πολιτεία το αντιμετωπίζει διαχρονικά με συγκατάβαση
Ο καθηγητής Γεωπολιτικής μιλάει για την «παιδεία της θάλασσας» και την εξέλιξη των ελληνογαλλικών σχέσεων μέσα στα χρόνια
Η Ελλάδα θα πρέπει να επιμείνει στη στρατηγική και αξιακή της επιλογή να παραμείνει στον πυρήνα της ΕΕ, να υπερασπιστεί τις δυτικές αξίες και να υποστηρίξει τις κοινές απαντήσεις της ΕΕ στη νέα πρόκληση
Θα υποβληθούν προτάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα
Τι προβλέπει ο νέος σχεδιασμός για το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών
H Σόφια θα απελευθερώσει νερό από τον ποταμό Άρδα
Ποια ΑΦΜ υποβάλλουν αιτήσεις σήμερα και αύριο
Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι
Σε αναβάθμιση των υποδομών προχωράει η ΓΓΠΣΨΔ
Καμία ανοχή, είναι το μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
«Για να παινέψεις το σπίτι σου, πρέπει πρώτα να το αγοράσεις»
Ποια είναι η διαδικασία υποβολής της αίτησης
Τα μηνύματά του Αιγύπτιου προέδρου για το μεταναστευτικό και τη στενή συνεργασία με την Ελλάδα
Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.