- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευρωεκλογές 2024: Σε ποιες ομάδες εντάσσονται οι Έλληνες ευρωβουλευτές
Δείτε πώς διαμορφώνονται οι ευρωομάδες
Ευρωεκλογές 2024: Σε ποιες ομάδες εντάσσονται οι Έλληνες ευρωβουλευτές - Δείτε πώς διαμορφώνονται οι ευρωομάδες
Οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να αναλάβουν καθήκοντα μετά τις Ευρωεκλογές της Κυριακής (9.6) και ήδη έχουν διαμορφωθεί οι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανά πολιτική ομάδα. Οι περισσότεροι από τους Έλληνες ευρωβουλευτές έχουν ενταχθεί ήδη σε κάποια ευρωομάδα.
Στο παρακάτω γράφημα μπορούμε να δούμε τις ευρωομάδες στις οποίες εντάσσονται οι Έλληνες Ευρωεβουλευτές.
Σύμφωνα με το παραπάνω γράφημα, οι τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Κώστας Αρβανίτης, Νικόλας Φαραντούρης, Νίκος Παππάς και Έλενα Κουντουρά - εντάσσονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αριστεράς - The Left.
Οι τρεις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης και Σάκης Αρναούτογλου, εντάσσονται στην ευρωομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
Οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης παραμένουν στους Μη Εγγεγραμμένους.
Οι δύο ευρωβουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Εμανουήλ Φράγκος και Γαλάτω Αλεξανδράκη μπαίνουν στην Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.
Οι ευρωβουλευτές της Νίκης, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Φωνής Λογικής βρίσκονται στους Νεοεκλεγέντες και ακόμη δεν ανήκουν σε κάποια πολιτική ομάδα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.