- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γλαβίνας: Ναι σε συνεργασίες όχι σε συγκολλήσεις κομμάτων
Tι είπε για τα εσωκομματικά
Γλαβίνας: Υποκριτική και μυωπική η αντίδραση του πρωθυπουργού στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
«Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής θα αξιολογήσει το εκλογικό αποτέλεσμα στα όργανά του. Θα δούμε τι κάναμε καλά, τι δεν κάναμε καλά και πως μπορούμε να βελτιωθούμε» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας.
Θ.Γλαβίνας: Συνεργασίες ναι, συγκολλήσεις κομμάτων όχι
«Είναι δεδομένο και πασιφανές ότι υπάρχει μια ασυμμετρία στο αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Το γεγονός πως το κόμμα μας κερδίζει για παράδειγμα δύο νομούς στην Κρήτη με 30%, σε πάρα πολλές περιοχές της περιφέρειας έχει ποσοστά 17%-18%, συγκεκριμένα σε 20 νομούς είναι δεύτερη δύναμη και στα αστικά κέντρα υπολείπεται, υπάρχει μια ασυμμετρία. Είναι μία πραγματικότητα. Αν δει κανείς τα στοιχεία μπορεί να διαπιστώσει ότι οι χαμηλότερες επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται στα δύο αστικά κέντρα. Μας αφορά όλους το πώς θα ενισχύσουμε την παρουσία μας σε αυτές τις περιοχές. Άλλωστε, εδώ και πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πήγαινε καλύτερα στην περιφέρεια. Αν δεν υπήρχε η Αθήνα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα ήταν δεύτερο κόμμα. Είναι σαφές ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα», υποστήριξε ο κ. Γλαβίνας.
Τέλος, κληθείς να απαντήσει για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως «απέναντι στην Νέα Δημοκρατία πρέπει να υπάρχει ένας αξιόπιστος και σοβαρός πολιτικός λόγος που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Αυτό ήταν το μήνυμα της κάλπης».
Σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε «μυωπική» την αντίδρασή του και εξήγησε πως «υποκριτικά επέδειξε μια ταπεινοφροσύνη, που όμως δεν συνάδει με το περιεχόμενο των λόγων του. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάλαβε ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη γιατί δεν μπορούν να βρουν θέση σε ένα χειρουργείο και περιμένουν σε λίστες αναμονής ή πληρώνουν πάρα πολλά χρήματα στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρωθυπουργός επιμένει να μην κάνει αλλαγές στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής του. Άρα δεν κατανοεί το πρόβλημα. Επομένως φαίνεται πως με τον ανασχηματισμό που θα κάνει, απλώς μαδάει τη μαργαρίτα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους
Νέο πλαίσιο για την προστασία των ανηλίκων
Νέα στελέχη σε Δήμους και Περιφέρειες, με έμφαση σε ετοιμότητα, πρόληψη και συνεργασία φορέων
Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου της Αθήνας
Προειδοποίηση της Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
Αναλυτές βλέπουν επανάληψη του μοτίβου κακάο – Πίεση ζήτησης και προσδοκίες υπερπροσφοράς
Εγκρίθηκαν 20 Τομεακά Προγράμματα για ενίσχυση ανθεκτικότητας και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης
Μοιάζει σαν σύμπασα η ηγετική ομάδα να μην έχει αντιληφθεί τις σημαντικές αλλαγές στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο και επιδιώκει διαρκώς να συναγελάζεται με ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο
Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την απώλεια της εκπαιδευτικού Σοφίας Χρηστίδου
Ποιος είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής
Διαθέσιμος ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα
Η Ελλάδα ως ευρωπαϊκός πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας
Διεκόπη και πάλι η κοινοβουλευτική συνεδρίαση
Στο 1,9% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την Eurostat
Πιο συγκρατημένη η αύξηση με φόντο τις διεθνείς εξελίξεις
Το νέο -τριετούς διάρκειας- Μνημόνιο αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας που εγκαινιάστηκε το 2020 μεταξύ των δύο φορέων
Οι τρεις κατηγορίες δαπανών που δεν καλύπτει
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.