- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Κουτσούμπας στο Σύνταγμα: ΚΚΕ το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ
Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ
Δημήτρης Koυτσούμπας: Την Κυριακή δυναμώνουμε το ΚΚΕ το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ
«Από την πλατεία Συντάγματος στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα ηχηρό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ. Την Κυριακή το βράδυ, το Κόμμα μας μπορεί να είναι και θα είναι ακόμα πιο ψηλά» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στην πολύ μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα.
«Από το κέντρο της Αθήνας, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους της Ελλάδας που παρακολουθούν αηδιασμένοι το σόου της καταγραφής εκατομμυρίων, ακινήτων και μετοχών, ενώ εκείνοι μετρούν και το τελευταίο ευρώ για να βγάλουν το μήνα. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους λαούς της Ευρώπης, που βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους» πρόσθεσε και υπογράμμισε:
«Αυτή είναι η δική μας Ευρώπη. Με τους λαούς που αγωνίζονται. Θα γίνουμε και η δική τους φωνή στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο».
«Κάνουμε στην άκρη όλους αυτούς που έχουν κλείσει τους λαούς της Ευρώπης στα κελιά της απομόνωσης από τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, αυτής της φυλακής που λέγεται ΕΕ. Τους αφήνουμε παρέα με τα λόμπι της διαφθοράς, με τα μονοπώλια που εκπροσωπούν και που ψηφίζουν για λογαριασμό τους ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς.
Μόνοι τους και όλοι μας!
Την Ευρώπη των λαών την ονειρευόμαστε και τη χτίζουμε από σήμερα μέσα στους κοινούς αγώνες. Αύριο θα πάρει σάρκα και οστά, για να ζήσουν οι νεότερες γενιές σε μια ευρωπαϊκή ήπειρο χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, εκμετάλλευση και προσφυγιά. Με μια ένωση, όπου η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός θα είναι και η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.
«Την Κυριακή το βράδυ, όλοι οι εκβιασμοί, επιστρέφονται» ανέφερε, τονίζοντας «θα πάρει την απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης που απειλεί τον λαό και τη νεολαία με αστάθεια, μνημόνια, σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς, έτσι και δεν ψηφίσουν το κόμμα του. Την είδαμε τη σταθερότητά σας κ. Μητσοτάκη».
Αναφερόμενος στις βαριές συνέπειες, για το λαό, από την πολιτική της κυβέρνησης, επισήμανε, επίσης «τη "σταθεροτητά" σας τη ζούμε κάθε μέρα με τη χώρα μας να μπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους πολέμους της ΕΕ, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Ολόκληρες πόλεις και νομοί γίνονται ορμητήρια για επιθέσεις ενάντια σε άλλους λαούς και ο δικός μας λαός στόχος αντιποίνων».
Πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό «Δεν θα σας περάσει! Τη λευκή επιταγή που ζητάτε, για να έχετε τα χέρια σας λυμένα να συνεχίσετε την εγκληματική σας πολιτική, δεν θα την πάρετε. Θα τα βρείτε πολύ πιο σκούρα έχοντας απέναντί σας ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και έναν λαό πολύ πιο αποφασισμένο να παλέψει για το δίκιο του».
«Την Κυριακή στην κάλπη δυναμώνουμε το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, την αντιλαϊκή ΕΕ και τα κόμματά της. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ.
«Όχι για να εμφανιστούμε ξανά το 2027 και να ζητήσουμε ψηφαλάκια για τις καρέκλες. Αλλά για να βρεθούμε πιο πολλοί και πιο δυνατοί στον δρόμο του αγώνα από τη Δευτέρα κιόλας. Γιατί στις 10 του Ιούνη θα είναι εδώ οι ανάγκες μας, που δεν μπορούν να περιμένουν, σε αντιπαράθεση με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων.
Γι' αυτό τη σταθερότητά τους, που για τον λαό είναι αστάθεια, πρέπει να την πολεμήσουμε με τον αγώνα μας και με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ» τόνισε.
Είπε ότι «την Κυριακή δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν. Ακυρώνουμε τους εκβιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ. Ακυρώνουμε την προσπάθεια της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων ακόλουθων, να μεταμφιεστεί για να εγκλωβίσει ξανά τον λαό στις ίδιες αυταπάτες, που μας κράτησαν τόσο πίσω. ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.