Πολιτικη & Οικονομια

Το Grexit είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις

(ΣΥΡΙΖΑ από την μία και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την άλλη)

84699-649963.jpg
Γιάννης Κασπίρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85234-171945.jpg

Παρακολουθώ με αγανάκτηση την εκστρατεία τρομοκράτησης που επικρατεί στα συστημικά μήντια για την επερχόμενη καταστροφή. Ακούω την ΝΔ και λοιπές φίλιες δυνάμεις να μας εκβιάζουν και να εμφανίζονται σαν σωτήρες στο σενάριο τρόμου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεχνάμε νομίζω ότι την χώρα την κυβέρνησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, και είναι αυτοί που μας έφεραν στο σημερινό αδιέξοδο. Η χώρα κινδυνεύει όντως με έξοδο από την Ευρωζώνη. Το σενάριο να πέσουμε στα βράχια είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μόνο που το Grexit είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Στη μία όψη βρίσκεται η παλαβή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στην άλλη η παλαιοκομματική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Στα χρόνια του μνημονίου και της επιτήρησης χάθηκαν ευκαιρίες και χρόνος πολύτιμος για την ελληνική επανεκκίνηση. Εάν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είχαν ένα όραμα ή κάποιο σχέδιο αλλαγών και προοπτικής, η χώρα θα είχε μπει σε ένα σωστό δρόμο και σήμερα θα υπήρχε πραγματικό φως στο βάθος του τούνελ.

Κυριάρχησε η πολιτική να μην αλλάξει τίποτα, να μην πειράξουμε τίποτα, η πολιτική της ακινησίας. Οι άνθρωποι που μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια της χρεοκοπίας (οι ίδιοι που μας ζητάνε σήμερα την ψήφο μας), εξαπάτησαν τους Ευρωπαίους που ζητούσαν αλλαγές εξορθολογισμού στο παραγωγικό μας μοντέλο και με την πολιτική της απραξίας αύξησαν τις πιθανότητες μίας ελληνικής αποτυχίας. Να μην ξεχνάμε πως πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε τον αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές εξαγγέλλοντας το τέλος των μνημονίων και της Τρόικας και την σύγκρουση με τους πιστωτές. Επίσης κατάφεραν το χειρότερο, να υπάρχει μεταρρυθμιστική κούραση στον κόσμο χωρίς να γίνουν μεταρρυθμίσεις!

Για να γλιτώσει η χώρα από τον υπαρκτό κίνδυνο ενός GREXIT δεν αρκεί να δίνουμε την προεκλογική μάχη για να μην πέσει η χώρα στα χέρια των λαθεμένων πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Μία απλή επανάληψη της προηγούμενης διετίας θα είναι εξίσου καταστροφική! Για να σωθούμε χρειάζεται ένα όραμα, ένας πραγματικός μεταρρυθμιστικός πυρετός, ένα σχέδιο για το μέλλον της χώρας που θα βασίζεται στην αλήθεια και όχι στον λαικισμό. Το να ελπίζει κανείς ότι ο κ. Σαμαράς θα μεταβληθεί σε μεταρρυθμιστή με τα στελέχη που γνωρίζουμε και πού με το υπάρχον εκλογικό σύστημα θα κυριαρχήσουν πάλι, είναι υπερβολικά αφελές και επικίνδυνο.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές παραδοσιακοί φιλοκυβερνητικοί μηντιάρχες κάνουν στροφή και άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η στάση τους, εκδηλώνεται πλέον η πρόθεση - απόφασή τους να επιβάλλουν και να στηρίξουν ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ και να απομονώσουν (ακυρώσουν) κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια αλλαγής στη χώρας μας.

Αν συνεχίσουν να μας κυβερνάνε οι ίδιοι και οι ίδιοι αλλάζοντας απλώς στρατόπεδο και αλλάζοντας ταμπέλες και αρχηγό

αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον και οδηγείται στην καταστροφή.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ