- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώτος ο Τσίπρας στην έρευνα της GPO για «αρχηγός της Κεντροαριστεράς»
Το 52,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανείς εκ των προέδρων κομμάτων της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να κερδίσει τον Πρωθυπουργό
Δημοσκόπηση: Ποιον θέλουν για αρχηγό στην Κεντροαριστερά - Οι απαντήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Απαντήσεις στο ερωτήμα «Ποιον θέλουν οι πολίτες για αρχηγό της κεντροαριστεράς», δίνει δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς, το νήμα κόβει πρώτος ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συγκεντρώνει 16% και έπεται με μικρή διαφορά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλακης με ποσοστό 13,4%.
Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 16,0%.
Ακολουθούν:
Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%
Στέφανος Κασσελάκης με 10,5%
Χάρης Δούκας με 5,4%
Αλέξης Χαρίτσης με 5,0% και ο
Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6%».
Δημοσκόπηση: 52,6% λέει ότι κανείς τους δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη
Στην ίδια έρευνα, ωστόσο, το 52,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανείς τους δεν μπορεί να κερδίσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 45% απάντησε «δεν ξέρω», ως προς την αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.
Παράλληλα, τα πρόσωπα που προκρίνονται από την προοδευτική βάση για επικεφαλής της Κεντροαριστεράς δεν έχουν διείσδυση στον άλλο χώρο, παρά μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όπως επισημαίνεται στην έρευνα της GPO.
Επιπλέον, στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές», πρώτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 56%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31,4% και έπεται ο «Κανένας», με ποσοστό 8,5%.
Αναφορικά με τους ψηφοφόρους των κομμάτων, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν σε ποσοστό 44,7% ότι της Κεντροαριστεράς πρέπει να ηγηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39,7%, ο Χάρης Δούκας με 3,9%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 3,1% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 1,4%.
Αντίστοιχα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι αρχηγός της Κεντροαριστεράς πρέπει να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ποσοστό 51,9%. Έπονται οι Χάρης Δούκας (10,9%), Μανώλης Χριστοδουλάκης (8,3%), Αλέξης Τσίπρας (5%), Στέφανος Κασσελάκης (2,5%) και Αλέξης Χαρίτσης (1,3%).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει με τις συνδρομές σε Netflix, Spotify, Apple TV και HBO Max
Ασχέτως αποτελέσματος, η κυβέρνηση θα δείξει ότι νοιάζεται για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του ίντερνετ σε όσους δεν έχουν ιδέα πώς (και αν) αυτή μπορεί να επιτευχθεί
Θετικά τα στοιχεία για τον τουρισμό μέχρι τώρα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Τα περιθώρια κέρδους ανά λίτρο και ο καβγάς για το ΦΠΑ
Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση
Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση που σχεδόν διπλασιάζει το επίδομα ανεργίας
«Πραγματικός εμετός» αναφέρει ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του
Νέα στοιχεία για την τρομοκρατική οργάνωση στο ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στο ΑΤΜ
Τα εισοδηματικά κριτήρια που εξετάζονται και το ύψος του ποσού
Τελικά, πότε καταβάλλεται από τον εργοδότη;
Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Παρατείνεται για το 2026 η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές
«Ώρα να σταθούμε δίπλα στην ενεργοβόρο βιομηχανία»
Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων και εκκαθαριστικά με μειώσεις φόρων - Ποιοι κερδίζουν από ΕΝΦΙΑ και τεκμήρια
Τι ισχύει για τις δωρεάν μετακινήσεις
«Οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι κοινωνική προτεραιότητα, που μπορεί να γίνει πράξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούχοι α21 δεν θα πληρωθούν την πρώτη δόση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.