- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουτσούμπας: Το «ως εδώ» να γίνει «τώρα ΚΚΕ»
Ομιλία του γγ του ΚΚΕ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
Ευρωεκλογές 2024: Στη Θεσσαλονίκη περιόδευσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζητώντας ψήφο στο ΚΚΕ
Εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πέμπτης (16/5), ζήτησε: «Να δημιουργήσουμε ένα κύμα μεγάλης ενίσχυσης του ΚΚΕ, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, γιατί αυτή κρίνεται τώρα και είναι στο χέρι μας».
«Τώρα είναι η ευκαιρία, ώστε το μήνυμα μας να γίνει πιο δυνατό, πιο καθαρό. Πανευρωπαϊκό, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Αντισυστημικό, απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της καταπίεσης. Αντιπολεμικό, απέναντι στα πολεμικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μήνυμα ελπίδας, ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού. Γι αυτό, τώρα ΚΚΕ. Παντού. Μαζικά. Κάνουμε κυριολεκτικά τη νύχτα, μέρα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και θα νικήσουμε. Οι λαοί της Ευρώπης θα νικήσουν. Δυνατό ΚΚΕ, εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και εκεί που ανατρέπονται, εδώ, στους δρόμους του αγώνα» τόνισε.
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στα καθημερινά προβλήματα, την ακρίβεια και τους φόρους, την «ακριβοπληρωμένη» υγεία και την παιδεία, τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, την έλλειψη υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων, ενώ χαρακτήρισε το fly over, ένα έργο «αχρείαστο, σε αυτή τη φάση», που «πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα», καθώς «ο λαός της περιοχής το έχει απορρίψει μέσα από τις κινητοποιήσεις και μεγάλες αντιδράσεις».
Το «ως εδώ» να γίνει «τώρα ΚΚΕ» στην κάλπη των Ευρωεκλογών ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας
«Τη φόρα του κ. Μητσοτάκη μπορεί να κόψει ο λαός με ψήφο στο ΚΚΕ… Ο λαός θα χαλάσει σε όλους αυτούς τα σχέδια. Να ψηφίσουμε στην κάλπη με κριτήριο την καθημερινότητα μας… Τώρα λοιπόν, το "ως εδώ" να γίνει "τώρα ΚΚΕ". Να κάνουμε τη δυσαρέσκεια ψήφο ανατροπής. Να τους ταρακουνήσουμε με ψήφο στο ΚΚΕ».
Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και εξαιτίας του πολέμου στη Μ. Ανατολή και ότι τώρα πρέπει «να ακουστεί δυνατά και στην κάλπη, δυνατά, το: "Λευτεριά στην Παλαιστίνη"». Ζήτησε, να σταματήσει «η γενοκτονία», να δημιουργηθεί «ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» και να το αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015.
«Μια απόφαση που εδώ και εννέα χρόνια οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ, την κρατάνε στα συρτάρια. Δεν είναι κανένα μνημόνιο βλέπετε για να το εφαρμόσουν ατάκα κι επί τόπου…» είπε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε τη στάση του κόμματος του στο παλαιστινιακό έναντι των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης, οι οποίοι, όπως είπε, υπερψήφισαν το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου τον Οκτώβρη, που έδωσε το «πράσινο φως», με επιχείρημα το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», στο Ισραήλ. Κατηγόρησε και στελέχη της Νέας Αριστεράς, που «ως μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφαν διμερείς συμφωνίες με το κράτος του Ισραήλ» και «δεχόταν» μέλη της τότε κυβέρνησης να αποκαλούν τον Νετανιάχου "Μπίμπι" και «τώρα θυμήθηκαν την Παλαιστίνη».
«Η Ιστορία έγραψε τι στάση κράτησε ο καθένας» είπε ο κ. Κουτσούμπας.
Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι και η περιοχή των Βαλκανίων «παραμένει μια ενεργή πυριτιδαποθήκη» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι έκθετη και με τη στάση της για την είσοδο του προτεκτοράτου του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης», ενώ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την τοποθέτηση της νέας προέδρου της Βορείου Μακεδονίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την τελική απόφαση καλείται να λάβει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε υπόγεια συνεννόηση μεταξύ του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας
Στα 5,32 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο πεντάμηνο
Η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
«Δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι άλλη η ευθύνη του Βουλευτή και άλλη του Προέδρου ενός κόμματος. Κρίμα»
Η τοποθέτηση Σαλμά και η ανάρτηση Γεωργιάδη
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, αλλά οι αντιφάσεις και το παρελθόν του δημιουργούν ερωτήματα
«Ήταν τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν κάτι μόνο για εκφοβισμό»
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω την περιχαράκωση» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
Τέσσερις παρεμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία και τέσσερις παρεμβάσεις για τη στέγαση θεσμοθετεί ο νέος νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Εν αναμονή της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Η επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Δεν αρνηθήκαμε ότι υπήρχε σοβαρό θέμα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.