- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φάμελλος: «Η κυβέρνηση υποβαθμίζει την Δικαιοσύνη και την δημοκρατία»
Mε αφορμή το νομοσχέδιο για το οποίο είπε ότι «συνηγορεί υπέρ των μεγάλων δικηγορικών γραφείων»
Σωκράτης Φάμελλος: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει την Δικαιοσύνη και την δημοκρατία - οι εκλογές θα στείλουν μήνυμα ανατροπής
Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την υποβάθμιση της Δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην συνεδρίαση για την ενοποίηση των δικαστηρίων και την αναδιάρθρωση του δικαστηριακού χάρτη.
Ξεκινώντας ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη μπαίνει στο επίκεντρο της συζήτησης. Η Δικαιοσύνη στην χώρα, βρίσκεται στην μεγαλύτερη κρίση, το 70% των πολιτών αμφισβητεί την αξιοπιστία της. Με το νομοσχέδιο δεν έχουμε δικαστικό αλλά διχαστικό χάρτη, καθώς διχάζονται οι Περιφέρειες. Το νομοσχέδιο θέτει σε περιττό κόστος πολίτες και επιχειρήσεις. Δημιουργεί μία Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων. Διαμορφώνονται πολίτες δικηγόροι και δικαστικοί δύο ταχυτήτων. Είπε ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε αριθμό δικαστών, όμως παρέλειψε να πει ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία στην επένδυση στην Δικαιοσύνη. Έχουμε τους περισσότερους δικαστές αλλά τους λιγότερους πόρους και τους λιγότερους δικαστικούς υπαλλήλους. Το νομοσχέδιο δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα της Δικαιοσύνης».
Στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού, είπε ότι «είναι ντροπή να συνδέεται την πολιτική σας με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ένας πρωθυπουργός που τον κατηγορούν τέσσερις μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί για παραβιάσεις του κράτους δικαίου και βαρύνεται με το σκάνδαλο των υποκλοπών, της διαρροής προσωπικών δεδομένων και των Τεμπών, είναι ντροπή να εμφανίζεται σαν μεγάλος μεταρρυθμιστής».
Επιστρέφοντας στο νομοσχέδιο, είπε ότι «συνηγορεί υπέρ των μεγάλων δικηγορικών γραφείων και των εταιρειών σε βάρος των δικηγόρων, και κυρίως των νέων».
Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ξεχασε την υπόθεση των Τεμπών και το σχέδιο συγκάλυψης» και πρόσθεσε ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπλοκάρει την απόδοση δικαιοσύνης, παρότι το σχετικό αίτημα ήλθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα η κυβέρνηση στράφηκΕ εναντίον της Ευρωπαίας εισαγγελέως».
Γενικεύοντας υποστήριξε: «Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να σβήσει από τη μνήμη της τα χειροκροτήματα στον κ. Καραμανλή κατά την συζήτηση στην Βουλή για τα Τέμπη. Αλλά η ντροπή συνεχίζεται: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι αν κάτι θα άλλαζε θα ήταν η διαχείριση της επικοινωνίας και ότι υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας για το μπάζωμα-ξεμπάζωμα. Εννοεί ότι υπάρχει λάθος στο σχέδιο προπαγάνδας της κυβέρνησης. Τώρα που η εισαγγελέας Εφετών μεταφέρει στον 'Αρειο Πάγο τη διερεύνηση για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, τι θα κάνει η κυβέρνηση; Είναι θεωρίες συνωμοσίας κι αυτά; Είναι για τα μπάζα η εισαγγελική παραγγελία που θα έλθει στην Βουλή;».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.