- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία στον ΣΕΒ
Η ανακοίνωση μετά το σημερινό Δ.Σ
ΣΕΒ: Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ στις 22/4, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μην διεκδικήσουν τρίτη συνεχόμενη θητεία στο τιμόνι του Συνδέσμου.
Παπαλεξόπουλος: Παραδίδουμε τον ΣΕΒ έχοντας συμβάλει στην ανανεώση του
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος ανέφερε τα εξής: «Θέλω να πιστεύω ότι παραδίδουμε τον ΣΕΒ έχοντας συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του, συνεχίζοντας το έργο και τη δέσμευση των προηγούμενων Προέδρων για τη διαρκή ανανέωση και εξέλιξή του.
Σε μια περίοδο, όπου οι περισσότερες σταθερές της παγκόσμιας οικονομίας και της κοινωνίας δοκιμάζονταν, συνομιλήσαμε υπεύθυνα με την Πολιτεία, ενισχύσαμε την παρουσία του Συνδέσμου σε Ελλάδα και Ε.Ε., συνεισφέραμε με καλά δουλεμένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα συνδράμαμε στην αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων, όπως για παράδειγμα στην υγειονομική κρίση και στις πλημμύρες της Θεσσαλίας, αναδεικνύοντας την επιχειρηματικότητα ως μέρος της λύσης στα σύνθετα ζητήματα της χώρας.
Τοποθετήσαμε στον πυρήνα των δράσεων μας την ψηφιακή επανάσταση, την καινοτομία, τη βιομηχανική ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση, την ισότητα και τη συμπερίληψη, την εταιρική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενίσχυση των δεξιοτήτων αλλά και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα, εστιάσαμε στις σύγχρονες εργασιακές σχέσεις, στην επιχειρηματική εξωστρέφεια και την περιφερειακή ανάπτυξη, στην επενδυτική κινητοποίηση, στην απλοποίηση του επιχειρηματικού και φορολογικού περιβάλλοντος, στις αρτιότερες υποδομές, στην καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού, ενισχύοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στήριξης στα μέλη μας. Τέλος, διευρύναμε τη δεξαμενή των μελών μας, συμπεριλαμβάνοντας πλέον αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ τα αντανακλαστικά του Συνδέσμου ενισχύθηκαν χάρη στον επαγγελματισμό των στελεχών μας, αλλά και των ομάδων εργασίας που καθοδήγησαν τα μέλη του Δ.Σ.
Οι προκλήσεις της επόμενης περιόδου αναμφίβολα παραμένουν μεγάλες και ο Σύνδεσμός μας καλείται να συνεχίσει να στηρίζει τα μέλη του, αξιοποιώντας την συσσωρευμένη εμπειρία, την ευχέρεια εκπροσώπησης διαφορετικών κλάδων και εταιρικών μεγεθών, αλλά και την τόλμη για νέες δράσεις. Βασιζόμενος σε αξίες που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τον τρόπο λειτουργίας του, όπως την συνεννόηση και την σύνθεση απόψεων, ο ΣΕΒ χρειάζεται να συνεχίσει να παρεμβαίνει με όλες τις δυνάμεις του ενωμένες και με τις συλλογικές επιδιώξεις πολύ πιο πάνω από τις προσωπικές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει πρόδηλο έννομο συμφέρον να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας»
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 750 ευρώ μηνιαίως για προσλήψεις
Ο βουλευτής μίλησε για τη ρήξη του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.