- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αθανασίου στο Bloomberg: Το έργο του Ελληνικού είναι σύμβολο μιας νέας Ελλάδος που αναγεννάται μετά την κρίση
Το έργο θα προσθέσει στο ΑΕΠ της χώρας περίπου 2,5 ποσοστιαίες μονάδες
Οδυσσέας Αθανασίου στο Bloomberg: Το έργο του Ελληνικού είναι σύμβολο μιας νέας Ελλάδος που αναγεννάται μετά την κρίση
Το έργο του Ελληνικού είναι σύμβολο μιας νέας Ελλάδος που αναγεννάται μετά από την σκληρή δεκαετία του 2010 - 2020, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου σε συνέντευξη του στο Bloomberg.
Η αγορά ακινήτων ανθεί και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Υπήρξε μεγάλη ευαισθητοποίηση τα τελευταία δύο, τρία χρόνια εξαιτίας μιας κυβέρνησης που είναι πολύ φιλική προς το επιχειρείν. Ο τουρισμός έχει επιστρέψει με αυξημένους ρυθμούς, από τις ΗΠΑ και και από άλλες δυτικές χώρες καθώς και από χώρες της Ασίας, ανέφερε ο Οδυσσέας Αθανασίου.
Ερωτηθείς για την αστική ανάπλαση του Ελληνικού, επισήμανε ότι η πρώτη φάση καλύπτει όλη την ακτογραμμή των τεσσάρων χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, κατοικίες και εμπορικούς προορισμούς, σχολεία, χώρους εκπαίδευσης και υγείας. Αναμένουμε στην πρώτη φάση να είναι έτοιμα περίπου 1500 διαμερίσματα, πολλά από τα οποία μέχρι τα Χριστούγεννα του 2026 με τους κατοίκους να ζουν εκεί. Στην πρώτη φάση περιλαμβάνεται και μια μοναδική Μαρίνα καθώς και ο εμπορικός προορισμός Rιviera Galleria που θα έχει high end καταστήματα μόδας και εστίασης, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development.
Με βάση στοιχεία ανεξάρτητου οργανισμού, είπε ο κ. Αθανασίου, το έργο του Ελληνικού, θα προσθέσει στο ΑΕΠ της χώρας περίπου 2,5 ποσοστιαίες μονάδες και 70.000 - 80.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα προσελκύσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τουρίστες.
Ο κ. Αθανασίου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι μόλις 2,5 χρόνια από την υπογραφή της εξαγοράς των μετοχών από τη LAMDA το έργο του Ελληνικού έχει λειτουργική κερδοφορία (που φθάνει τα 65 εκατ. ευρώ), ενώ οι συνολικές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων ανήλθαν σε 641 εκατ. ευρώ (από την έναρξη του έργου μέχρι την 31.03.2024).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.