- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Νίκος Φίλης: Να αποπεμφθεί ο Μπελέρης από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς
Φρέντι Μπελέρης: Την αποπομπή του ζητάει ο Φίλης - Η ανάρτηση του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς
Με μια αιχμηρή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης ζητάει την αποπομπή του Φρέντι Μπελέρη από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας μεταξύ άλλων πως «πρέπει να είναι πολύ δυσοίωνα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων για να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να δεχτεί την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ».
Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη
Για την υποψηφιότητα Μπελέρη:
Πρέπει να είναι πολύ δυσοίωνα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων για να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να δεχτεί την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ανεξαρτήτως της περιπέτειάς του ως καταργηθείς Δήμαρχος Χιμάρας, που αντανακλά το προβληματικό επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών στην Αλβανία και επιδιώξεις σε βάρος του ελληνικού μειονοτικού στοιχείου, βαρύνεται με επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα παρακρατική και προβοκατόρικη δράση.
Όπως μας θύμισε ο Δ. Ψαρράς στην Εφημερίδα των Συντακτών (29.5.2023), ο Μπελέρης ήταν μεταξύ των επτά συλληφθέντων στα σύνορα με την Αλβανία τη νύχτα της 18ης-19η Μαρτίου 1995 από Έλληνες συνοριοφύλακες στα δύο αυτοκίνητα των οποίων βρέθηκε βαρύς οπλισμός (εννιά αυτόματα πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, ξιφολόγχες, ασύρματοι, φόρμες παραλλαγής και κουκούλες). Η υπόθεση συνδυάστηκε με την επίθεση της ακροδεξιάς οργάνωσης ΜΑΒΗ στο αλβανικό στρατόπεδο της Επίσκοπής τον Απρίλιο του 1994 και τη δολοφονία δύο Αλβανών στρατιωτικών.
Ο Μπελέρης και οι συγκατηγορούμενοί του φαίνεται πως είχαν στόχο άλλο στρατόπεδο στα ελληνοαλβανικά σύνορα και την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μια νέα αιματοχυσία. Παρά το γεγονός ότι ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε μιλήσει για μια «οργανωμένη και άκρως επικίνδυνη υπόθεση που από εμάς δεν πρόκειται να κουκουλωθεί» (24.7.1995), μέσα από δικαστικούς μαιάνδρους τα βαριά κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και οι επτά καταδικάστηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999, σε ποινές φυλάλισης 18-20 μηνών.
Ο Μπελέρης διαφημίζεται στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής, έχει συμμετάσχει σε φασιστικές συνάξεις του ΛΑΟΣ και έχει φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές του καταδικασμένου αρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου, καθώς και του Καρατζαφέρη.
Με όλη αυτή την "προϋπηρεσία", ο Μπελέρης, μοιάζει ιδανικό ανάχωμα στη διαρροή ψήφων της ΝΔ προς τα Ακροδεξιά κόμματα.
Προφανώς, γι' αυτό τον επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης. Για να εκμεταλλευτεί τη φυλάκισή του στην Αλβανία, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει στο σκοτάδι την υπόλοιπη δράση του.
Πρόκειται για κοντόφθαλμη τυχοδιωκτική επιλογή. Για έναν ακόμη σφιχτό εναγκαλισμό της ΝΔ με την Ακροδεξιά.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μετά τα παραπάνω δε μπορεί να επικαλεστεί άγνοια, να αποπέμψει τον Φρέντι Μπελέρη από το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Για την υποψηφιότητα Μπελέρη: Πρέπει να είναι πολύ δυσοίωνα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων για να αποφασίσει ο κ....
Posted by Νίκος Φίλης / Nikos Filis on Monday, April 15, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.