- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φόρουμ Δελφών: Η φιλανθρωπία στο επίκεντρο στρογγυλού τραπεζιού
Συντονιστής της συζήτησης ο δημοσιογράφος της Athens Voice, Μάκης Προβατάς
Φόρουμ Δελφών: Η φιλανθρωπία απαιτεί συνεργασίες για να επηρεάσει ακόμα περισσότερες ζωές - Αναλυτικά η συζήτηση που συντόνισε ο Μάκης Προβατάς.
Η αλλαγή της κουλτούρας της προσφοράς και ο τρόπος που μπορεί η φιλανθρωπία να επηρεάσει τις ζωές μεγάλου αριθμού ανθρώπων βρέθηκαν στο επίκεντρο του 9oυ Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10 - 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης που συντόνισε ο Μάκης Προβατάς, δημοσιογράφος και συγγραφέας, ΕΡΤ και Athens Voice, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη σημασία της συνεργασίας, προκειμένου η φιλανθρωπία να επηρεάσει τη ζωή ακόμα περισσότερων ανθρώπων. “Η ευθύνη είναι συλλογική. Δεν πρέπει να καθόμαστε στα γραφεία μας, αλλά να συνεργαστούμε και να αναλάβουμε δράση”, τόνισε ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Kaizen Foundation.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε επίσης, ότι η ανθεκτικότητα και η ταχεία πορεία προς την αλλαγή αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά που διατρέχουν τη φιλοσοφία του ιδρύματος της εταιρείας, με τον άνθρωπο να βρίσκεται πίσω από κάθε δράση. “Πάντα προετοιμαζόμαστε ομαδικά για να δώσουμε κάτι πίσω στην κοινωνία” ανέφερε, προσθέτοντας πως το Kaizen Foundation στηρίζει παιδιά, αθλητές και κοινωνικές δομές, όπως τα νοσοκομεία.
Η Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, σημείωσε πώς χρειάζεται πάντοτε ένα αφήγημα, μία ιστορία συναισθηματική και αυθεντική για να καλύψουμε το κενό, να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά και να συνειδητοποιήσουν τις κοινές τους ρίζες. “Η φιλανθρωπία μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους. Έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε θετικές ιστορίες και να τις επισημάνουμε, να προωθούμε τα αφηγήματα που θα μας οδηγήσουν σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς”, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να έχουμε ευελιξία και να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να ακούει.
Η Katerina Zherebtsova, Programs Director, Charles Antetokounmpo Family Foundation, Ελλάδα, στάθηκε στη δύναμη της ιστορίας της οικογένειας Αντετοκούνμπο, στις αρχές της οποίας βασίζεται το ίδρυμα. “Το σύνθημά μας είναι μια οικογένεια για όλους. Η φιλανθρωπία είναι ομαδικό σπορ και προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με όλους. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά, αντιμετωπίζοντας τη φιλανθρωπία ως καθημερινή ρουτίνα”, ανέφερε η κα. Zherebtsova. Τόνισε τέλος, ότι το ίδρυμα δημιουργεί εταιρικές σχέσεις, συνεργασίες με κοινότητες και κυβερνήσεις, για ένταξη των παιδιών των μεταναστών στην κοινωνία και διακοπή του αποκλεισμού.
Τέλος ο Urs Kluser, Γενικός Γραμματέας του UEFA Foundation for Children, υπογράμμισε πως μέσα από τον Οργανισμό, η UEFA προσπαθεί να στηρίξει τα παιδιά και να επηρεάσει τη ζωή τους. “Η φιλανθρωπία αξίζει. Να ασχοληθούμε ενεργά για να επηρεάσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε”, σχολίασε ο κ. Kluser. Συμπλήρωσε πως το ποδόσφαιρο ως παγκόσμιο σπορ, βασίζεται σε αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός και η πειθαρχία, αξίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για να επιστρέψουμε κάτι στα παιδιά, καταλήγωντας ότι “Το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει όχι μόνο χρήματα αλλά και αξίες”.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια διάλυσης που κυκλοφορούν
Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ανασυνθέσει τον χώρο της Αριστεράς και οι περιορισμοί της εκλογικής πραγματικότητας
«Η μάχη που έρχεται δεν είναι απλά εκλογική, αλλά μάχη ιδεών», υπογράμμισε
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκοπική πορεία του κόμματος
«Δικαίωση είναι να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, να νοιαζόμαστε για την ενότητά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Tι ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος
Τι δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον εκτοκισμό των οφειλών του νόμου Κατσέλη
Η αντιπολίτευση αρνείται να δώσει 180 ψήφους σε οποιαδήποτε πρόταση
Ποιοι παίρνουν τις νέες επιταγές επιδοτούμενων διακοπών
«Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Περισσότεροι από 475.000 αγρότες και παραγωγοί θα πάρουν χρήματα
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Συμφωνία με τον Τσίπρα στις επόμενες 10 ημέρες, αλλιώς θα έχουμε εξελίξεις», προειδοποιεί ο βουλευτής Χανίων
Η έρευνα των Βαρβιτσιώτη - Δενδρινού δείχνει από πρώτο χέρι, σχεδόν από μέσα, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς προκύπτουν οι συσχετισμοί στον πυρήνα της ΕΕ
Ογδόντα μητροπολίτες στον δρόμο προς την ευμάρεια
«Υπάρχει κανείς που να σηκώνει το χέρι και να λέει ότι θα πάμε να βουλιάξουμε τις βάρκες;»
Δημιουργούνται κόμβοι κράτησης παράνομων μεταναστών εκτός ευρωπαϊκού εδάφους
Υψηλή ζήτηση και ανθεκτικότητα των ελληνικών τίτλων παρά τις πιέσεις στην Ευρωζώνη
Σε εξέλιξη συζητήσεις με προμηθευτές και σούπερ μάρκετ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.