Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης από Δελφούς: Στην πολιτική έχω μπει για να μείνω

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει Ελλάδα και Ευρώπη στις ευρωεκλογές»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης χαμογελαστός κάθεται σταυροπόδι στο 9ο Φόρουμ των Δελφών για συνέντευξη
Κασσελάκης από τους Δελφούς: Μπορώ να μιλώ με τους επενδυτές καλύτερα από όλους © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει την έκπληξη στις ευρωεκλογές δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης

Την πρόθεσή του να μείνει στην πολιτική ζωή μακροπρόθεσμα, και μετά τις εκλογές του 2027, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. κ. Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται 10- 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ/EUROKINISSI

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει Ελλάδα και Ευρώπη στις ευρωεκλογές

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, λέγοντας ότι το κόμμα του μπορεί να εκπλήξει Ελλάδα και Ευρώπη. «Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα καθυστερημένο στιγμιότυπο. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα κλείσει γρήγορα το χάσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρα ψέματα της κυβέρνησης αναφορικά με τα Τέμπη, τις παρακολουθήσεις και τους φόρους που υποσχέθηκαν να μειώσουν, για να καταλήξει ότι το οικονομικό θαύμα που υποσχέθηκαν ήταν ένα κόλπο μάρκετινγκ.

Ειδικότερα, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας, παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι 21 η στην ΕΕ αναφορικά με την πραγματική ανάπτυξη, ότι ερχόμαστε τελευταίοι στις ιδιωτικές επενδύσεις, δεύτεροι από το τέλος στην αγοραστική δύναμη αλλά δεύτεροι από την κορυφή στους έμμεσους φόρους.

«Μπορώ να συζητήσω και να επικοινωνήσω καλύτερα με τους ξένους επενδυτές»

Συγκεκριμένα για τις άμεσες ξένες επενδύσεις είπε ότι είναι μειωμένες κατά 40%. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Η οικονομία μας δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη διεθνή ύφεση», σημείωσε. «Όταν πρόκειται για ξένους επενδυτές, μπορώ να συζητήσω και να επικοινωνήσω μαζί τους καλύτερα από τον ανταγωνισμό», κατέληξε, εγκαλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι επί πέντε χρόνια έκανε μηδενικές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη.

Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι δεν έχει κάνει τίποτα στην ενέργεια, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν φίλτρα που να ελέγχουν τη δυναμική των τιμών, με αποτέλεσμα να πλουτίζουν δύο οικογένειες, ενώ οι καταναλωτές παλεύουν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και αναρωτήθηκε «αν η οικονομία είναι σε ανάπτυξη γιατί αποεπένδυσαν από τον τραπεζικό τομέα».

Κάνοντας αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι επαναδιαπραγματεύθηκε και κατάφερε, παρότι άλλαξαν στην πορεία οι διαδικασίες, να πετύχει το καλύτερο πακέτο απαλλαγής χρέους αλλά και να αφήσει το μαξιλάρι ασφαλείας, το οποίο όμως, όπως σχολίασε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το αύξησε.

«Αν αυτή η χώρα ήταν μια θετική οικονομία, δεν θα είχαμε τις πιο ακριβές κατοικίες στην Ευρώπη» συνέχισε, παρατηρώντας πως «χρειαζόμαστε ριζικές λύσεις για να λύσουμε μεγάλα προβλήματα».

«Είναι η στιγμή να δούμε ότι έχουμε ένα αριστερό, παρεμβατικό, επιθετικό κόμμα που χρειάζεται η χώρα» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, ερωτηθείς από κ. Tony Barber, European Comment Editor Financial Times , για τον Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε ότι στο μόνο που συμφωνεί μαζί του είναι η πολιτική απέναντι στην Κίνα και στις στρεβλώσεις που προκαλεί στο εμπόριο, ενώ για την Ουκρανία είπε ότι πρέπει να στηριχθεί και πως η Ελλάδα έχει ρόλο να διαδραματίσει.

Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για Ουκρανία και άμυνα

Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Ουκρανία απέναντι στην ρωσική απειλή. Στρατιωτική βοήθεια μπορεί να παρέχουν άλλες χώρες καλύτερα και όχι η Ελλάδα.

Το ΝΑΤΟ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο απέναντι σε καθεστώτα που βρίσκονται στα Ανατολικά μας. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η στρατιωτική αυτονομία της Ε.Ε

Έκκληση του  Κασσελάκη για συμμετοχή στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου          

Ανάρτηση-έκκληση για συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, έκανε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

«Ξεκινήσαμε κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα: Για πρώτη φορά τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας δεν τους επιλέγει ο Πρόεδρος ή "οι άνθρωποι του Προέδρου", που εξάλλου τέτοιοι δεν υπάρχουν. Αλλά τους επιλέγετε εσείς. Γιατί η δύναμη του νέου ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς, όπως σας είχα υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή.

Συμπολίτες μας και από την επικράτεια, αλλά και από την ομογένεια, δήλωσαν συμμετοχή για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Τώρα βρίσκονται στην κρίση σας. Την Κυριακή 14 Απριλίου καταρτίζετε εσείς με τη ψήφο σας το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς κολλητιλίκια, χωρίς πολιτικές ισορροπίες.

ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ.

Όσοι εγγραφήκατε για να ψηφίσετε διαδικτυακά, μπορείτε να ψηφίσετε στο isyriza.gr.

Όσοι επιθυμείτε να ψηφίσετε αυτοπροσώπως αυτή την Κυριακή, μπορείτε να βρείτε εδώ το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορείτε να πάτε: https://euroekloges.syriza2024.gr

Την Κυριακή 14 Απριλίου, ψηφίζετε!

Δε χρειάζεται να είστε μέλη. Ψηφίζουν και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, τα μέλη και οι φίλοι είστε η δύναμή μας.

Δείτε σε πόσο λίγο χρονικό διάστημα μετατρέψαμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα ψηφιακό που δίνει τη δύναμη στη βάση. Φανταστείτε τι αλλαγές θα φέρουμε και στη χώρα, στη Δημοκρατίας μας. Για μια κοινωνική, πράσινη και δίκαιη Ελλάδα!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ