- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φον ντερ Λάιεν στο συνέδριο της ΝΔ: «Η ελληνική οικονομία ξεπερνά τους μέσους όρους, έχετε κάνει την Ευρώπη περήφανη»
«Πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας η χώρα», δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν
15ο Συνέδριο ΝΔ - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η ελληνική οικονομία ξεπερνά τους μέσους όρους» - Συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Σήμερα η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, πυλώνας του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συντρέχει στην άμυνα της Ουκρανίας, χάρη στους Έλληνες πολίτες και χάρη στην ηγεσία σας, Κυριάκο» επεσήμανε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και επέμεινε πως η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας μετά την δεκαετή και πλέον οικονομική κρίση είναι εντυπωσιακή υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Φον ντερ Λάιεν: «Έχετε κάνει την Ελλάδα και την Ευρώπη υπερήφανη»
«Η ελληνική οικονομία ξεπερνά τους μέσους όρους, οι μισθοί και οι συντάξεις αυξάνονται, έχετε κάνει την Ελλάδα και την Ευρώπη υπερήφανη», είπε η κ. φον ντερ Λάιεν.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει: «Μαζί επαναφέραμε τις οικονομίες μας μετά την πανδημία του κορωνοϊού με το Ταμείο Next Generation -και θέλω να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό- και στο Μεταναστευτικό ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς, η Ευρώπη θα αποφασίζουμε ποιος θα εισέρχεται εντός της Ένωσης και υπό ποιες συνθήκες και όχι τα κυκλώματα των διακινητών».
Η Ούρσουλα φοντ ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πλέον άνευ προηγουμένου προκλήσεις με μεγαλύτερη αυτή του λαϊκισμού, κάνοντας αναφορά στην προσπάθεια του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν να αφανίσει, όπως είπε, την Ουκρανία, αλλά και στους συμμάχους του εντός της ΕΕ, οι οποίοι, όπως τόνισε, προκαλούν ανοιχτά τις ευρωπαϊκές αξίες.
«Αν και τα ονόματα κομμάτων ανά την Ευρώπη είναι διαφορετικά, ο στόχος είναι ο ίδιος να καταστρέψουν την Ευρώπη και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα και να αντεπιτεθούμε», δήλωσε κ. φον ντερ Λάιεν, επιμένοντας ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, όταν ήταν εκει ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδεικνύει πόσο αδίστακτος είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν.
Τέλος, η κ. φον ντερ Λάιεν επέμεινε πως η ΕΕ οφείλει να δαπανήσει περισσότερα, καλύτερα και ευρωπαϊκά για την άμυνά της επιμένοντας ότι η συνεργασία στην άμυνα θα πρέπει να είναι προτεραιότητα του μέλλοντός μας. Σημείωσε τέλος ότι η ΕΕ οφείλει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά και το κοινωνικό της κράτος, ξεκαθαρίζοντας ότι «η μάχη για τη Δημοκρατία δεν τελειώνει ποτέ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πράξη σεβασμού στην πολιτιστική κληρονομιά και το Διεθνές Δίκαιο κάνει λόγο η Υπουργός Πολιτισμού
Παραμένει στα 2 χρόνια η παράταση της θητείας των τριών Ελλήνων ευρωεισαγγελέων
Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Και μόνο η χρήση της λέξης «υπερπλούτος» θα έπρεπε να αρκεί για να καταλάβουμε ότι ούτε ο Τζοκόντος έχει αλλάξει αλλά ούτε και αυτοί που τον περιτριγυρίζουν
Τι απάντησε για το «ένταλμα σύλληψης»
Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει ταυτότητα μέχρι τις 3 Αυγούστου
«Οι βασικές οδικές αρτηρίες δεν πρέπει να κλείνουν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες»
«Ξέρετε πόσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ΠΑΣΟΚ έχουν έρθει στο κόμμα μας και τις οργανώσεις του;»
Πόσο μειώνονται οι δόσεις
Τι ισχύει με τα ποσά που θα μπουν στα ΑΤΜ
«Δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστική συζήτηση για κανένα οργανωτικό , θεσμικό, πολιτικό ή άλλο θέμα» - Η ανάρτηση στα social media
Τι ώρα αρχίζουν να εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Το ένταλμα σύλληψής μου είναι άκυρο» τόνισε
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Από τη δημοσιονομική εξυγίανση στις παραγωγικές επενδύσεις, τις νέες τεχνολογίες και την πραγματική ευρωπαϊκή σύγκλιση
Σε τι στάδιο βρίσκονται ο «Νέαρχος», ο «Φορμίων» και ο «Θεμιστοκλής»
Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από την απώλεια του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Tα εγκαίνια της μονάδας προγραμματίζονται για τις αρχές του 2027
Η επεξεργασία των αιτήσεων διενεργείται αυτοματοποιημένα
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.