Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργούλης: «Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για την καταγγελία - Είμαι ελεύθερος να κατέβω στις Ευρωεκλογές»

«Ίσως να περίμεναν μια χιονοστιβάδα MeToo που δε θα είχε τέλος», λέει ο ευρωβουλευτής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Γεωργούλης
Γεωργούλης: Μιλά πρώτη φορά για την καταγγελία © NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Αλέξης Γεωργούλης: Ο ευρωβουλευτής μιλά πρώτη φορά για την καταγγελία σε βάρος του

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα για την καταγγελία περί κακοποίησης, αλλά και την εκ νέου υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές, αυτή τη φορά με το «Πράσινο Κίνημα»

Αλέξης Γεωργούλης
Ο Αλέξης Γεωργούλης μιλά πρώτη φορά για την καταγγελία σε βάρος του © NDPPHOTO / ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Αλέξης Γεωργούλης: Μιλά πρώτη φορά για την καταγγελία σε βάρος του

«Ήταν πολύ περίεργο. Το έμαθα με έναν τρόπο πολύ περίεργο. Έμαθα ότι υπάρχει αίτημα άρσης ασυλίας μου, και ρώτησα γιατί. Σοκαρίστηκα. Σκέφτηκα πως θα μπορούσε αυτό το πράγμα να είχε συμβεί», είπε ο Αλέξης Γεωργούλης για τις καταγγελίες και πρόσθεσε: «Το περίεργο είναι ότι από την καταγγελία μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα νεότερο. Εγώ όπως είπα από τον πρώτη στιγμή, προώθησα την άρση ασυλίας μου αμέσως, μετά η εισαγγελία των Βρυξελλών ήταν έτοιμη να με καλέσει. Δεν υπήρξε κάποια κλήση. Απ’ ότι καταλαβαίνω, δεν υπάρχει κάτι το οποίο επείγει. Είναι παγωμένο. Είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. δεν με έχουν καλέσει ακόμα, άρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, επομένως δεν υπάρχει καμία καταγγελία. Γι’ αυτό είπα ότι δε θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ την κατάσταση… Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη, είμαι νομίζω νομικά και ηθικά ελεύθερος να κατέβω στις εκλογές».

Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής και ηθοποιός σχολίασε: «Είναι πολύ δύσκολη και λεπτή κατάσταση. Πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά που λένε δημοσίως, δεν έχουν σχέση με την καταγγελία. Ο καθένας μίλησε σύμφωνα με το πως φαντάζεται μια κατάσταση. Ίσως να περίμεναν μια χιονοστιβάδα metoo που δε θα είχε τέλος. Αυτό που με συγκινεί είναι ότι κάποιοι άνθρωποι μίλησαν αψηφώντας τη χιονοστιβάδα αυτή, γιατί όταν κάτι ξεκινάει, μεγαλώνει και μεγαλώνει και δε σταματά με τίποτα. Μίλησαν κάποια άτομα που με ξέρανε προσωπικά, άτομα που με ξέρανε από τον χώρο, και άτομα που με ξέρανε ως δημόσιο πρόσωπο, 23 χρόνια είμαι σε δημόσια έκθεση, θα μπορούσε κάποιος να έχει άποψη. Αυτό που με συγκινεί είναι ότι κάποιοι μίλησαν χωρίς να τους παροτρύνει κάποιος, και χωρίς να έχουν δεύτερη σκέψη. Όταν κυκλοφορώ έξω, κάθε φορά θα έρθει κάποιος να μου πει, “σε πιστεύω, δε το φάγαμε”…». 

Αλέξης Γεωργούλης: «Γίνεται λαϊκό δικαστήριο και υπερισχύει αυτός που φωνάζει περισσότερο»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Αλέξης Γεωργούλης απάντησε για το αν ένιωσε ποτέ την ανάγκη να πάρει κάποιον τηλέφωνο για να του ζητήσει τον λόγο για πράγματα που είχαν ειπωθεί, αλλά και για τους ανθρώπους που ενδεχομένως απομακρύνθηκαν. «Κοίταξα να κρατήσω απόσταση από όλα αυτά, και νομίζω ότι αυτή ήταν η πιο σωστή κίνηση, γιατί όταν πας να απαντήσεις σε ένα πρόσωπο που το ακούνε 15, γίνεται λαϊκό δικαστήριο και υπερισχύει αυτός που φωνάζει περισσότερο. Δεν πήγα να απομακρύνω ή να κρατήσω κόσμο από δίπλα μου… Αν είσαι μέσα στο δικό μου κύκλο και δεν θέλεις πια να είσαι, αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα. Δεν κρατάω κακία επειδή κάποιος γιατί πίστεψε κάτι και αντέδρασε ανάλογα. Είμαι πάντα ανοιχτός, έχω χτυπηθεί πολλές φορές -όχι με τέτοιο τρόπο- απλά φροντίζω να θυμάμαι πάντα ότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί να με πλήξουν. Καλό είναι να είσαι ανοιχτός, αλλά να θυμάσαι ότι δεν είσαι και άτρωτος».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d08ndrwwqmwx)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ