Πολιτικη & Οικονομια

«Δεν γνωρίζει τι περιέχει η δικογραφία - Μόνο ότι υπάρχει μια καταγγελία» λέει η δικηγόρος του Γεωργούλη

Αναλυτικά η δήλωσή της μετά την άρση ασυλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Γεωργούλης
© Fred MARVAUX/European Parliament Multimedia Centre

Υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη: «Δεν γνωρίζει τι περιέχει η δικογραφία, ξέρει μόνο ότι υπάρχει μια καταγγελία» λέει η δικηγόρος του

«Οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς μας για επιτάχυνση της διαδικασίας τελεσφόρησαν» αναφέρει σε δήλωσή της η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Ματίνα Μαλλά, μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του.

Η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη εξέφρασε την ικανοποίηση του ευρωβουλευτή για την εξέλιση με την ευρωβουλευτική ασυλία του, επισημαίνοντας παράλληλα, πως «μέχρι σήμερα τελεί σε πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο της δικογραφίας και γνωρίζει μόνο για την ύπαρξη μιας καταγγελίας χωρίς ουδέποτε να έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αρχές».

Η δήλωση της δικηγόρου του Αλέξη Γεωργούλη

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του κυρίου Γεωργούλη, κατόπιν της επικύρωσης της απόφασης της επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στην Ολομέλεια. Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς μας για επιτάχυνση της διαδικασίας τελεσφόρησαν, και συνεπώς, μπορούμε να ελπίζουμε στην σύντομη κλήση του κυρίου Γεωργούλη από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας και να παρέχει εξηγήσεις.

Υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα τελεί σε πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο της δικογραφίας και γνωρίζει μόνο για την ύπαρξη μιας καταγγελίας χωρίς ουδέποτε να έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αρχές. Σημειωτέον είναι ότι λόγω της σύμφωνης γνώμης του ίδιου του κυρίου Γεωργούλη, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο, μια κατά κανόνα χρονοβόρα διαδικασία όπως είναι αυτή της άρσης της ασυλίας, συντμήθηκε αισθητά, γεγονός που αποτελεί ευτυχή εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισε σήμερα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Πριν από δύο μέρες, την Τρίτη το πρωί η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών ψηφίζοντας υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη.

Πιο συγκεκριμένα, 19 ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας, ενώ κανείς δεν ψήφισε κατά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ