Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»
Ανέρχεται έως 300 ευρώ - Η ανακοίνωση του υπουργείου
«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Τι προβλέπει το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, στην τροποποίηση του οδηγού προγράμματος προβλέπεται η κάλυψη δαπάνης Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για την καταχώρηση και οριστική υποβολή της αίτησης.
Η δαπάνη των Συμβούλων ανέρχεται έως 300 ευρώ και αφορά και στις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.
Υπενθυμίζεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» έως τις 15 Απριλίου 2024, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος.
«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Μπήκε προθεσμία για τις αιτήσεις
Έως τις 15 Απριλίου 2024, στις 18:00 μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικού ύψους 105,6 εκατ. ευρώ.
Αυτό προβλέπεται στην τροποποίηση του Οδηγού του προγράμματος, το οποίο αρχικά ήταν ανοικτό για υποβολή αιτήσεων, μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο της τροποποίησης προβλέπεται, ακόμη, πως τα απαιτούμενα - κατά περίπτωση - αποδεικτικά ενεργειακής απόδοσης (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης/Ενεργειακός Έλεγχος) υποβάλλονται, για όλες τις αιτήσεις, επίσης έως τις 15 Απριλίου 2024.
Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις κατατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος και εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).
Το πρόγραμμα
Οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσουν στο πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» προκειμένου να προβούν σε εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού.
Το ποσοστό της ενίσχυσης ανέρχεται σε:
50% για τις μικρές επιχειρήσεις με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών 20.000€ (άνευ ΦΠΑ)
40% για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών 25.000€ (άνευ ΦΠΑ)
Η επιδότηση αφορά σε δαπάνες εξοπλισμού και δαπάνες υπηρεσιών εγκατάστασης του εξοπλισμού ήτοι,
- Δαπάνη Εξοπλισμού
νέο σύστημα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας (έως 1)
νέο σύστημα ηλιακής θέρμανσης (έως 1)
αγορά έξυπνών συσκευών μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας (πίσω από το μετρητή του δικτύου)
- Δαπάνες Υπηρεσιών
εργασίες για την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού
έκδοση δύο (2) ενεργειακών πιστοποιητικών, (Πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ)
υλοποίηση Ενεργειακού Ελέγχου (εάν υπάρχουν δαπάνες της κατηγορίας δαπανών λοιπών παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας)
Προϋποθέσεις:
Η επιχείρηση να δραστηριοποιείται στην ελληνική επικράτεια, να κατέχει ελληνικό ΑΦΜ, σε επιλέξιμη δραστηριότητα (ΚΑΔ), να έχει ιδρυθεί / συσταθεί έως την 31.12.2023 και να είναι ενεργή κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Να έχει εκδοθεί το 1ο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή να το υποβάλετε εντός 20 ημερών μετά την υποβολή της προσωρινής αίτησης συμμετοχής.
Ο προτεινόμενος εξοπλισμός να τοποθετηθεί στη διεύθυνση της επιχείρησης και να μην υπάρχει περιορισμός (πχ κανονισμός λειτουργίας ή ισχύον κανονιστικό πλαίσιο).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.