- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σπίρτζης για Κασσελάκη: «Υπερβολή να ζητήσει εκλογές με διεθνείς παρατηρητές»
«Δεν με νοιάζει να πιέσω τον Καραμανλή», είπε ο πρώην υπουργός
Χρήστος Σπίρτζης: Ο πρώην υπουργός για την «υπερβολική» δήλωση Κασσελάκη και τα Τέμπη
«Υπερβολή» χαρακτήρισε ο Χρήστος Σπίρτζης το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, μετά την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει έπειτα από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» περί μονταζιέρας στις συνομιλίες του σταθμάρχη στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Σπίρτζης: Η δήλωση Κασσελάκη που θεωρεί υπερβολική
«Νομίζω ήταν μια βαριά υπερβολή η τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη αλλά και αυτά που έχουν γίνει από εκεί και πέρα είναι βαριά», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στα Τέμπη, σημειώνοντας ότι «έχουν μαζευτεί 1,5 εκατ. υπογραφές για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών». Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» ο κ. Σπίρτζης επισήμανε πως η κυβέρνηση «πρέπει να τεκμηριώσει με κάθε τρόπο ότι οι ευθύνες περιορίζονται στο ανθρώπινο λάθος, δηλαδή μεταξύ των δύο μηχανοδηγών και του σταθμάρχη. Να μας πουν ποιος είχε πρόσβαση στις μαγνητοταινίες, και ποιος επέλεξε συγκεκριμένα τμήματα αυτών των συνομιλιών να τα δώσει στη δημοσιότητα».
Σπίρτζης για Τέμπη: «Δεν με νοιάζει να πιέσω τον Καραμανλή»
Ο κ. Σπίρτζης ρωτήθηκε και για το πρόσφατο αίτημα που έκανε στη Βουλή για την ενεργοποίηση του άρθρου 86. Όπως εξήγησε, δεν έκανε αυτό το αίτημα για να πιέσει τον κ. Καραμανλή. «Δεν με νοιάζει να πιέσω καθόλου τον κ. Καραμανλή, πιέζεται από μόνος του όπως και οι άλλοι υπουργοί που έχουν ευθύνη ή δεν έχουν και εμπλέκονται σε αυτό» είπε. Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν ο ίδιος αναλαμβάνει μερίδιο της ευθύνης επισήμανε πως «έκανα ό,τι μπορούσα» τονίζοντας πως η σύμβαση παραδόθηκε στο 74%.
«Δεν αισθάνομαι ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο όταν είχαμε μια σύμβαση που ήταν διάτρητη, έλλειπαν υλικά, δεν παράγονταν υλικά εδώ και 15 χρόνια, δεν υπήρχαν ανταλλακτικά, δεν υπήρχαν προδιαγραφές ασφαλείας» επισήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης καταλήγοντας πως και ο ίδιος πρέπει να διερευνηθεί αν έχει ευθύνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.