- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιδρύθηκε η «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» με πρωτοβουλία Χάρη Δούκα
Συμμετοχή 7 ακόμη δημάρχων στην ενεργειακή κοινότητα για ένα συνεκτικό δίκτυο αλληλεγγύης
Δήμος Αθηναίων: Ιδρύθηκε η «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» - Η ενεργειακή κοινότητα με πρωτοβουλία Δούκα και συμμετοχή 7 δημάρχων
Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων έως το 2030» διοργάνωσε δημόσια εκδήλωση για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, τέθηκαν τα θεμέλια για την ίδρυση της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας», με τη συμμετοχή επτά ακόμη όμορων Δήμων: Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου -Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας.
Δούκας: Να δώσουμε ηλεκτρική ενέργεια σε ευάλωτα νοικοκυριά
Στο μήνυμά του ο κ. Δούκας υπογράμμισε: «Είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Ζητάμε αυτό που μας αναλογεί. Να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στον ηλεκτρικό χώρο για να δώσουμε ηλεκτρική ενέργεια σε ευάλωτα νοικοκυριά. Δίνουμε προτεραιότητα σε πράσινες πρωτοβουλίες μέσα από οργανωμένα σχέδια, συμμετοχικότητα και συμμαχίες που σκοπεύουν να δημιουργήσουν σύγχρονες, πράσινες και φιλόξενες πόλεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους. Θέλουμε μέσα από αυτή τη Συμμαχία να δημιουργήσουμε ένα συνεκτικό κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης.
»Να εξασφαλίσουμε πολύπλευρα οφέλη τόσο για τα ευάλωτα τμήματα του τοπικού πληθυσμού που θα ενισχυθούν σημαντικά με πόρους και εργαλεία για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας, όσο και για τους πολίτες στο σύνολό τους. Μειώνουμε τις εκπομπές CO2 και δείχνουμε στην πράξη πως μπορεί να γίνει μία “στροφή” σε βιώσιμες και περιβαλλοντικά φιλικές πολιτικές».
Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία: Το κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης με τα πολλαπλά οφέλη
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, επισήμανε: «Η ενεργειακή μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συνιστά πλέον μία αναγκαιότητα, προκειμένου να μετριαστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και όλα τα επακόλουθα αυτής», ενώ ο Δήμαρχος Βύρωνα, Αλέξης Σωτηρόπουλος, υπογράμμισε: «Να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Αθηναίων για αυτή την πρωτοβουλία να μας μαζέψει σήμερα να υπογράψουμε αυτό το σύμφωνο, αλλά και να διερευνήσουμε περαιτέρω τρόπους συνεργασίας για να μπορέσουμε να καταστήσουμε τις πόλεις μας περιβαλλοντικά - κλιματικά ουδέτερες».
Η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, δήλωσε: «Είναι σημαντική η συνεργασία των Δήμων αλλά και η αποσαφήνιση από πλευράς κεντρικού κράτους, του θεσμικού πλαισίου όσον αφορά τις αρμοδιότητες του κάθε επιπέδου διοίκησης, όπως επίσης και η ενίσχυση των δήμων σε πόρους και τεχνογνωσία», ενώ ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, είπε: «Η Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία είναι πάρα πολύ σημαντική. Έχουμε πόλεις όπου το κτιριακό απόθεμα είναι πάρα πολύ παλιό. Τα προβλήματα τους είναι γνωστά, ενώ η ενεργειακή φτώχεια πλήττει πολλούς πολίτες και ιδιαίτερα τα ευαίσθητα και ευάλωτα νοικοκυριά».
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, πρότεινε: «Θα πρέπει παράλληλα με την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, να κάνουμε εξοικονόμηση της ενέργειας. Εμείς με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετέχουμε σε αυτήν τη συνεργασία». Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, παρότρυνε τους παρευρισκόμενους: «Να ενώσουμε δυνάμεις για να γίνει η Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία τόσο δυνατή, ώστε να μπορέσει να πάρει σάρκα και οστά σύντομα». Τέλος, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι: «Αναγκαζόμαστε ως Δήμοι, να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε εργαλεία».
Την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, εκδήλωσαν πολλοί ακόμη Δήμαρχοι της Αττικής, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γρηγόρης Κωσταντέλλος, ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση: «Να σας συγχαρώ για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία. Καταθέτω ευθύς αμέσως στο τραπέζι την υποψηφιότητα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για συμμετοχή στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία».
Πρωταρχικός σκοπός της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας θα είναι η παραγωγή πράσινης ενέργειας, με ανταγωνιστικό κόστος, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η αξιοποίησή της, με τρόπο που μειώνει τα κόστη ενέργειας των ευάλωτων νοικοκυριών των συνεργαζόμενων Δήμων, αλλά και γενικότερα η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση σε τοπικό επίπεδο για θέματα βιωσιμότητας, ενεργειακής δημοκρατίας και ενεργειακής μετάβασης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.