- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ με δεύτερους τους...αναποφάσιστους
Με αυξητική τάση η κατηγορία αυτή των ψηφοφόρων που το 16%, ανεβαίνουν στο 17,8%.
ΝΔ: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ, δεύτερο κόμμα οι αναποφάσιστο
Πρώτο κόμμα με 27% - και με διαφορά 15,5 μονάδων - παραμένει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του καναλιού ALPHA.
Πιο αναλυτικά, με αναγωγή επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στο 27%, με απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην τρίτη θέση και στο 10,5%.
Με μικρές απώλειες εμφανίζεται το ΚΚΕ στο 8,9%, με την Ελληνική Λύση στο 6,4%, τη Νίκη στο 3,6%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, τη Νέα Αριστερά στο 2,8% και τους Σπαρτιάτες στο 2,5%. Σημαντικό εύρημα ωστόσο είναι ότι αυξάνονται οι αναποφάσιστοι που από το 16%, ανεβαίνουν στο 17,8%.
Τι επηρεάζει την ψήφο ευρωεκλογών
Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις ευρωεκλογές απαντά το 42%. Πολύ απαντά το 30%, λίγο το 21%. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, θα επηρεάσουν πολύ την επιλογή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές, απαντά το 37%, λίγο απαντά το 29% και καθόλου το 27%. Τέλος, το ν/σ για τα μη κρατική ΑΕΙ δεν θα επηρεάσει καθόλου την ψήφο στις ευρωεκλογές, απαντά το 32%. Πολύ λέει το 39%, λίγο το 20%.
Δημόσκοπη Alco: Ίδια η εικόνα από το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
Το ίδιο άσχημη παρουσιάζεται η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά το 37% του συνόλου των ερωτηθέντων. Χειρότερη απαντά το 22%, το ίδιο καλή λέει το 16%, καλύτερη, απαντά μόλις το 7% ενώ το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά. Σε όσους εκδηλώνουν πρόθεση ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 55% απαντά ότι η εικόνα Κασσελάκη παραμένει το ίδιο καλή, το 29% απαντά καλύτερη, το 5% απαντά το ίδιο κακή και το 2% χειρότερη. Δεν απαντά το 9%.
Δημοσκόπηση: Προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη
Το 77% βλέπει ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα καταγράφηκε πολύ χαμηλά, στο 27%. Επίσης, σε ποσοστό 77% οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί ένα φονικό δυστύχημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Τέλος, το 38% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου τη Δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για τα Τέμπη. Το 29% απαντά ότι την εμπιστεύεται λίγο, το 22% «αρκετά» και μόλις το 5% «πολύ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρόποι πληρωμής, ποιοι δικαιούχοι κόβονται
«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Πότε εμφανίζονται τα χρήματα, όλες οι ημερομηνίες
Η προθεσμία για την υποβολή, ποιοι εξασφαλίζουν τη μέγιστη έκπτωση 4%
Πώς πληρώνω με IRIS, κάρτα και web banking
Στις 24 Μαρτίου η σχετική εισήγηση της Κεραμέως στο Υπουργικό Συμβούλιο
Θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά ενισχύουμε παθογένειες που χρόνια τώρα εμποδίζουν την ανάπτυξη υγιούς οικονομικής παιδείας στη χώρα.
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.