- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι ο Κ. Μητσοτάκης μετά την επίσκεψη στην Οδησσό
Τι αναφέρει το μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Κ. Μητσοτάκης: Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετά την υψηλού συμβολισμού επεισοδιακή επίσκεψη στην Οδησσό
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την Οδησσό της Ουκρανίας, η οποία σημαδεύτηκε από την πυραυλική επίθεση κοντά στην ελληνική αποστολή, μεταβαίνει στο Βουκουρέστι για να συμμετάσχει στο διήμερο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου θα συζητηθεί το μανιφέστο εν όψει των ευρωεκλογών.
Οι μεγάλες προκλήσεις της ΕΕ και το μανιφέστο του ΕΛΚ στην ατζέντα
Οι μεγάλες προκλήσεις στον ορίζοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πενταετία 2024-2029, αλλά και η προεκλογική ατζέντα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στο δρόμο προς τις κάλπες του Ιουνίου στα 27 κράτη-μέλη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακόμη 14 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο ημέρες να δώσουν το πράσινο φως στο μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά και να επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι ηγέτες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς θα συζητήσουν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την ευρωπαϊκή άμυνα αλλά και το αυξημένο κόστος ζωής.
Τι αφορά το μανιφέστο του ΕΛΚ
Το ενδιαφέρον στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας περιστρέφεται γύρω από το μανιφέστο του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές. Το μανιφέστο εκτείνεται γύρω από μια συγκεκριμένα ατζέντα οικονομική, κοινωνική και γεωπολιτική:
- Ανταγωνιστικότητα & Οικονομία
- Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
- Ασφάλεια & Άμυνα
- Προσφυγικό - Μεταναστευτικό
Όπως προκύπτει από το προσχέδιο του πολιτικού μανιφέστου, η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά προτείνει τη δημιουργία θέσης υπουργού Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος θα είναι και αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Μέσα από το μανιφέστο, οι ηγέτες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς θα τονίσουν ότι το ΕΛΚ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Λευκωσίας. Όπως σημειώνεται στο προσχέδιο, το ΕΛΚ υποστηρίζει την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων για μία λύση βιώσιμη, μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, χωρίς τις αναχρονιστικές εγγυήσεις.
Παράλληλα το ΕΛΚ:
- Προτείνει τη δημιουργία θέσης επιτρόπου Άμυνας και την ίδρυση ευρωπαϊκού συμβουλίου υπουργών Άμυνας
- Επαναβεβαιώνει τη δέσμευση για έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης
- Εκφράζει την πρόθεση για τριπλασιασμό των δυνάμεων της Frontex, ώστε από 10.000 άτομα να φτάσει τις 30.000
Μήνυμα προς Αλβανία από το ΕΛΚ για την υπόθεση Μπελέρη
Σε χρόνο παράλληλο, ηχηρό μήνυμα στην Αλβανία για την εφαρμογή του κράτους δικαίου εξέπεμψε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με αφορμή την υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.
Στο Συνέδριο του ΕΛΚ, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, παρουσίασε στην ολομέλεια έκτακτο ψήφισμα της ΝΔ, το οποίο ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί
Το μόνο θετικό από αυτή την ιστορία είναι ότι, έτσι στριμωγμένη όπως βρίσκεται η Ευρώπη, είναι υποχρεωμένη να πάρει πρωτοβουλίες
Η ηθική νομιμοποίηση δεν είναι πολιτικό πρόγραμμα
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Στο επίκεντρο η διεθνής πολιτική σκηνή
Για προσβολή προσωπικότητας
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με δημοψηφίσματα σε μια διαρκή γιορτή της άμεσης δημοκρατίας
Αίτημα να προηγηθεί ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου με την συγκρότηση και σύσταση εθνικής επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής
Υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η φορολόγηση της κατανάλωσης
Στο επίκεντρο της παρέμβασής του βρέθηκε η ανάγκη ξεκάθαρης στρατηγικής υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνησης
Οι διευκρινίσεις της Αρχής
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις και το κυοφορούμενο κόμμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.