- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δ. Μιχαηλίδου: Ενισχύουμε το εργατικό δυναμικό - Προάγουμε την επιχειρηματικότητα
Τι ανέφερε η Υπουργός Εργασίας στο Συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ενισχύουμε τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού της χώρας και προάγουμε την καινοτομία και επιχειρηματικότητα»
«Επενδύοντας στις δεξιότητες των συμπολιτών μας, ανοίγουμε τον δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον ευημερίας, χωρίς αποκλεισμούς, για όλους τους Έλληνες. Για να ενισχύσουμε πραγματικά το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας».
Αυτό ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την ομιλία της στο Συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων με τίτλο «Η Ενδυνάμωση της Ελλάδας με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον», που διοργάνωσε σήμερα Δευτέρα η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Δ. Μιχαηλίδου: Ένα οικοσύστημα για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα
«Για να ενισχύσουμε πραγματικά το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας στη Νέα Οικονομία, που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τομέων, από την τεχνητή νοημοσύνη έως τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που προάγει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα», τόνισε η Υπουργός.
Αυτό περιλαμβάνει, όπως ανέφερε η κα. Μιχαηλίδου δύο σημεία:
- την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups
- τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους
Απαραίτητη η κάλυψη του κενού δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας
Η κα. Δόμνα Μιχαηλίδου στην ομιλία της αναφέρθηκε στη συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας, με τη ΔΥΠΑ και τους Κοινωνικούς Εταίρους για την υλοποίηση Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης και επανακατάρτισης για την κάλυψη του κενού δεξιοτήτων (skills gap) που υπάρχει στην αγορά εργασίας.
Ειδική αναφορά έκανε, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Απασχόλησης, που είναι προγράμματα τα οποία συνδυάζουν μια σειρά από παρεμβάσεις: Συμβουλευτική – Κατάρτιση – Απασχόληση ή/και Επιχειρηματικότητα. Αυτά τα προγράμματα εστιάζουν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ανέργου καθώς και στην εξατομικευμένη ενδυνάμωσή του.
Νέες δράσεις για την ενίσχυση των ανέργων
Η Δόμνα Μιχαηλίδου, προανήγγειλε ότι θα υλοποιηθούν δράσεις που θα ενισχύουν την επιχειρηματικότητα στις γυναίκες, δράσεις μικροχρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων και επαγγελματικής εμπειρίας σε διάφορες ομάδες ανέργων.
«Για να πετύχουμε σε αυτό το διαρκώς εξελισσόμενο παγκόσμιο τοπίο της Νέας Οικονομίας», κατέληξε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «απαιτείται μια συλλογική προσπάθεια, με τη συμμετοχή της Κυβέρνησης, του ιδιωτικού τομέα αλλά και των ίδιων των πολιτών. Θα εργαστούμε μαζί για να προωθήσουμε την κουλτούρα της δια βίου μάθησης. Κτίζουμε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την καινοτομία και την ισότιμη πρόσβαση σε όλους. Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας και ανοίγουμε τον δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον ευημερίας, χωρίς αποκλεισμούς, για όλους τους Έλληνες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Αθήνα εκτάκτως ο Νίκος Δένδιας
Η υπουργός επισκέφτηκε κοινωνικές κατοικίες που δημιουργήθηκαν σε δημοτικό ακίνητο στη Θεσσαλονίκη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησε την παράσταση και συνεχάρη την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Εγκαίνια για το περίπτερο της τιμώμενης χώρας στη Θεσσαλονίκη - Μήνυμα για νέες επενδύσεις
Με τον επιβλητικό ήχο των ιαπωνικών taiko να δίνει τον τόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα περίπτερα της 90ής ΔΕΘ, λίγες ώρες πριν από την αποψινή ομιλία του στο Βελλίδειο
Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει συναντήσεις και στιγμές από την περιοδεία του στην πόλη
Κοστολόγηση ή πολιτική μυθολογία;
Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια παρέμβαση που θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη έως το 2030
Σε λειτουργία έως το τέλος του 2026 η νέα πλατφόρμα «Συνέπεια» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει την κατάθεση συνολικού σχεδίου στη Βουλή αμέσως μετά τη ΔΕΘ
O Στέφανος Μάνος και οι τυμβωρύχοι της φιλελεύθερης παρακαταθήκης
Η «Γαλάζια Υπερπαράταξη» και τα όρια του κόμματος
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ συμμετείχε σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 90ης ΔΕΘ - Η ανάρτησή του
Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει απόψε στο «Ι. Βελλίδης» το τετραετές κυβερνητικό πλάνο
Με αφορμή τις δηλώσεις του στελέχους Γιώργου Παππά
Η νέα πτέρυγα έχει και σημαντικό ερευνητικό ρόλο
Διευκρινίσεις με αφορμή το περιεχόμενο των βιβλίων νέου Μητρώου
Από το «Χρονοκαταφύγιο» του Γκοσποντίνοφ στη ρητορική Τσίπρα και Σαμαρά
Οι τρεις βασικοί πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.