Πολιτικη & Οικονομια

Στις 11 οι αποχές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την ψηφοφορία για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Δεν υπήρξε αρνητική ψήφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΣΟΚ - Γάμος ομόφυλων: 11 οι αποχές σύμφωνα με πληροφορίες
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΠΑΣΟΚ - Γάμος ομόφυλων: 11 οι αποχές σύμφωνα με πληροφορίες

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στη Βουλή με 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να λένε «ναι», ενώ 11 απήχαν.

Έγινε προσπάθεια οι διαφωνούντες να περιοριστούν και τελικώς οι «επίφοβοι» Ελένη Βατσινά, Φραγκίσκος Παρασύρης (Ηρακλείου) αλλά και Γ. Νικητιάδης (Ν. Αιγαίου), υπερψήφισαν. Σύμφωνα με πληροφορίες απείχαν: Λιακούλη, Χνάρης, Καζάνη, Πουλας, Μιχαηλίδης, Παρασκευαΐδης, Σταρακα, Κωνσταντινόπουλος, Μπαραν, Πανας, Νικολαΐδης.

Nωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να μην μεταβιβάζει το εσωτερικό της πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για μια θετική μεταρρύθμιση που αφορά στα ίσα δικαιώματα: « για το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτους δικαίου είναι ζητήματα ταυτοτικά, αξιακά. Πιστεύουμε βαθιά ότι ζητήματα που αφορούν την πατρίδα μας ή τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται από μια κοντόφθαλμη λογική, μια κοντόφθαλμη οπτική, μια λογική πολιτικού κόστους».

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ιστορική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς η Ελλάδα από το βράδυ, θα γίνει η 16η χώρα της ΕΕ και η πρώτη ορθόδοξη, στην οποία αναγνωρίζεται η ισότητα στο πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ