Κάλεσμα του Κωστή Χατζηδάκη σε Ιάπωνες επιχειρηματίες - Ελάτε για επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πολιτικές που διαμορφώνουν ένα όλο και πιο φιλικό περιβάλλον
Kωστής Χατζηδάκης: Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον ένα περιβάλλον φιλικό για τις επενδύσεις - Κάλεσμα σε Ιάπωνες επιχειρηματίες.
Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον ένα περιβάλλον φιλικό για τις επενδύσεις, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό πρακτορείο KYODO, απευθύνοντας πρόσκληση στους επενδυτές από την Ιαπωνία να έρθουν στη χώρα μας.
Ο ιαπωνικός οίκος Rating and Investment Information (R&I) ήταν ο πρώτος οίκος αξιολόγησης, που έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα, δίνοντας σήμα στους επενδυτές για να επενδύσουν στη χώρα μας, υπενθύμισε ο υπουργός.
«Είμαστε μακριά στο χάρτη, αλλά η εμπειρία δείχνει πως μπορούμε να συνεργαστούμε καλά προς όφελος και των δύο λαών», πρόσθεσε.
Χατζηδάκης: Όλο και πιο φιλικό το περιβάλλον για επενδύσεις
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση για να διαμορφώσει ένα όλο και πιο φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις.
«Προχωρήσαμε στη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, στο μέτρο του δυνατού, και πήραμε πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας», σημείωσε. Επίσης, αναφέρθηκε στους κλάδους της ναυτιλίας, των logistics και του τουρισμού, στους οποίους η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα για επενδύσεις.
«Έχουμε αποτελέσματα που είναι πάνω από ικανοποιητικά στις επενδύσεις», σημείωσε ο υπουργός και υπενθύμισε την παρουσία μεγάλων αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μετά από δεκαετίες, όπως εκείνες των Microsoft, Pfizer, Αmazon, Google και Cisco. «Καλούμε, λοιπόν, και τις ιαπωνικές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε στην πολιτική σταθερότητα που απολαμβάνει η χώρα, στα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει η ελληνική οικονομία και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σοβαρότητας.
«Η πολιτική μας εναρμονίζεται με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και το "μάθημα" που πήραμε την περασμένη δεκαετία και την πολυετή οικονομική κρίση», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.