- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η στόχευση Μητσοτάκη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός
Η ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού και οι συναντήσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός - Στόχοι και συναντήσεις
Σημαντικές συναντήσεις και συζητήσεις θα είχε σήμερα (18.1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός. Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει το πρωί σε συζήτηση με τίτλο «European Green Deal, Anyone?». Η ενεργειακή κρίση, άλλωστε, παραμένει ψηλά στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα των τελευταίων ετών.
Στη δική του ατζέντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά ψηλά την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, τους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τους κυβερνητικούς στόχους της νέας τετραετίας και τη σημασία της Ελλάδας ως δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας, εν μέσω πολέμων και ταραχών.
Σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
Την Πέμπτη (18/1), στις 10:00 (ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τίτλο «European Green Deal, Anyone?».
Στις 16:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy».
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
Την Παρασκευή (19/1), στις 10:10, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua.
Στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Η ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενεργειακή και κλιματική κρίση βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο παγωμένο Νταβός. Παραπληροφόρηση, κοινωνική πόλωση, κυβερνοασφάλεια, διακρατικές ένοπλες συγκρούσεις, έλλειψη οικονομικής ευημερίας, πληθωρισμός βρίσκονται στην κορυφή των παγκόσμιων κινδύνων για την επόμενη διετία σύμφωνα με έρευνα του Φόρουμ με τη συμμετοχή 1.500 ειδικών από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.
Φυσικά και ζητήματα καθαρά πολιτικής θα πέσουν στο τραπέζι. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν ο μισός πληθυσμός της γης θα κληθεί φέτος να βρεθεί στις κάλπες, εκλέγοντας νέες κυβερνήσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε τι στάδιο βρίσκονται ο «Νέαρχος», ο «Φορμίων» και ο «Θεμιστοκλής»
Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από την απώλεια του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Tα εγκαίνια της μονάδας προγραμματίζονται για τις αρχές του 2027
Η επεξεργασία των αιτήσεων διενεργείται αυτοματοποιημένα
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης
Πώς αλλάζει την καθημερινότητά μας
Το ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα διαχειρίζεται πλέον δεδομένα για χιλιάδες μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
Τι δήλωσε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Στο χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών τοποθετείται ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Νέες σχολικές μονάδες, ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα
Ο Τσίπρας επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί;
Νέος ρόλος και νέα αποστολή για την ανάπτυξη της χώρας
Τι να τσεκάρετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με μπογιά έξω από το σπίτι του Περιφερειάρχη Αττικής
Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους εξωτερικούς τοίχους της οικίας του περιφερειάρχη Αττικής
Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την παραβατικότητα σε οικισμούς Ρομά
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Στο 5ο συνέδριο «Cantina Academy» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Η νέα πραγματικότητα της αγοράς εργασίας και οι 70.000 νέες θέσεις στη μεταποίηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.