Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης από Βουλή: Επιστρέφετε στην κοινωνία ψίχουλα με τα αγιοβασιλιάτικα καλάθια

Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό με εξαίρεση 2 διατάξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προϋπολογισμός 2024: Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή
Προϋπολογισμός 2024: Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Προϋπολογισμός 2024 - Ανδρουλάκης: Η κριτική στη ΝΔ και το Μαξίμου που έγινε «γραφείο real estate»

Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για μια σειρά θεμάτων, με έμφαση στην οικονομία. Η ανισότητα, η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια είναι η κανονικότητα για τη Νέα Δημοκρατία και αυτό επιβεβαιώνει ο προϋπολογισμός, υποστήριξε.

Ο προϋπολογισμός δεν έχει σχεδιαστεί με το βλέμμα στραμμένο στις προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά διευθετήσεων που επισφραγίζει μια Ελλάδα που η Νέα Δημοκρατία επιβάλλει κακοπληρωμένες δουλειές και πανάκριβη καθημερινότητα είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής με καταστροφικές συνέπειες για τους αδύναμους Έλληνες, συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα του κόστους της στέγασης, τονίζοντας πως η στεγαστική κρίση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μαζί με την υγεία και την παιδεία για τη χώρα. Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε την κατάργηση της golden visa λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε γραφείο real estate. Όπως είπε, δεν μπορεί στο βωμό των real estate να θυσιάζεται το δικαίωμα των πολιτών.

«Η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι ένα πραγματικό τεστ. Είναι ο πρώτος για την κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και χωρίς τη ρήτρα διαφυγής από τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες. Ο πραγματικός πήχυς είναι τα προβλήματα, που εσείς δημιουργήσατε ή που δεν θέλετε να λύσετε» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας την ομιλία του.

«Επιστρέφετε στην κοινωνία ψίχουλα με τα αγιοβασιλιάτικα καλάθια, έτσι κρατάτε σε ομηρία τους πιο αδύναμους Έλληνες χωρίς να κάνετε ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις για την προστασία τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

 Ανδρουλάκης για μέτρα κατά οπαδικής βίας: Τιμωρείτε τους υγιείς φιλάθλους

Κριτική άσκησε και στο θέμα της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, στο οποίο όπως είπε η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων. «Ανακοινώσατε μέτρα, που είχατε ήδη θεσμοθετήσει, αλλά δεν εφαρμόσατε. Αντί να τιμωρήσετε τους υπευθύνους, τιμωρείτε τους υγιείς φιλάθλους» σχολίασε και εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αυτονόητα.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στην τεράστια καταστροφή στον Έβρο και το δάσος της Δαδιάς, τόνισε πως «επί 5 χρόνια αγνοήσατε όλα τα σημάδια. 5 χρόνια η κλιματική κρίση χτυπούσε το καμπανάκι για ξηρασία στον Έβρο. Ήταν προδιαγεγραμμένη η καταστροφή στη Δαδιά, δεν κάνετε τίποτα να την προλάβετε».

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό με εξαίρεση τις διατάξεις που αφορούν την Προεδρία της Δημοκρατίας και την Άμυνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ