- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
«Πόρτα» σε Βίτσα από Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου
Ποια ήταν η πρόταση του που δεν αποδέχτηκαν
«Πόρτα» σε Βίτσα από Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου - Ποια ήταν η πρόταση που δεν αποδέχτηκαν
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία νέων περιπετειών με αμφίβολο αποτέλεσμα για την ενότητά του, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο, οι αποχωρήσεις και διαρροές στελεχών συνεχίζονται. Κι ενώ οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης εμφανίστηκε αρνητικός απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, «αδειάζοντας», ουσιαστικά, τον Δημήτρη Βίτσα.
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης επισημαίνει:«Σε όσους προεξοφλούν τη στάση μας, εμείς μιλάμε πολιτικά. Επειδή πολλοί μιλούν για μας, χωρίς εμάς και μάλιστα σπεκουλάροντας. Εμείς μιλάμε μόνο πολιτικά. Μιλάμε με θέσεις και προτάσεις. Μόνο πολιτικά και βάσει αρχών πρέπει να συζητάμε στην Αριστερά», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ιδού δέκα σημεία διαλόγου που θέτει το ΜέΡΑ25».
Άλλωστε, έχουμε εδώ και καιρό πάρει την πρωτοβουλία του διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς, μέσω του φόρουμ aristera.eu (ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Επιδιώκουμε την πολιτική ουσία και όχι το μάρκετινγκ και την προσωπολαγνεία.
»Το ότι κάποιοι συνειδητοποίησαν πολιτικά αδιέξοδα και αποχωρούν σήμερα από τα μνημονιακά κόμματα, επιχειρώντας να συγκρατήσουν δυνάμεις, δεν τους δίνει το δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 στη συζήτηση. Έχουμε αποδείξει ότι εμείς τη συζήτηση για την Αριστερά την κάνουμε με πολιτικούς όρους και όχι εργαλειακά», τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, σχολιάζοντας ενδεχομένως και τη δήλωση του Δημήτρη Βίτσα ότι «στο νέο φορέα που συζητούν στελέχη που έφυγαν το Σαββατοκύριακο από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωράει και το ΜέΡΑ25, ενόψει των ευρωεκλογών».
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ουδέποτε θα κάνω συζήτηση με όποιους πρόδωσαν την Αριστερά»
Παρομοίως σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απέκλεισε κάθε σενάριο για συζήτησης με τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ουδέποτε έκανα συζήτηση με τον Βίτσα ή τον Τσακαλώτο, ουδέποτε θα κάνω συζήτηση με όποιους πρόδωσαν την Αριστερά, τους πολίτες και τους αγώνες για να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Έχω συζητήσεις με καθαρούς ανθρώπους».
ουδέποτε έκανα συζήτηση με τον Βίτσα ή τον Τσακαλώτο, ουδέποτε θα κάνω συζήτηση με όποιους πρόδωσαν την Αριστερά, τους πολίτες και τους αγώνες για να παραμείνουν στις καρέκλες τους.
— Zoe Konstantopoulou (@ZoeKonstant) November 13, 2023
Έχω συζητήσεις με καθαρούς ανθρώπους.
Ευχαριστώ pic.twitter.com/VHkdx4OmlR
Ποια ήταν η πρόταση Βίτσα που δεν έγινε δεκτή
Για τον νέο φορέα, τον οποίο υπονόησαν τα μέλη της Ομπρέλας ότι θα δημιουργήσουν με το κείμενο αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας περιγράφοντας και ποιοι θα μπορούσαν να είναι συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια.
Μάλιστα, όπως είπε, ο νέος αυτός φορέας θα συμμετέχει πιθανότατα στις Ευρωεκλογές. Ερωτηθείς αν έχει κλειδώσει η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές, απάντησε ότι «χρειάζεται ακόμα συζήτηση αλλά κατά τη γνώμη μου έχει κλειδώσει η κάθοδος στις ευρωεκλογές».
«Δεν το έχουμε συζητήσει ολοκληρωμένα αν θα υπάρξει νέο κόμμα. Είναι κάτι που οφείλουμε να συζητήσουμε, υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που δεν ήρθαν ποτέ και θέλουν να συνδράμουν στη ριζοσπαστική αριστέρα και η πρώτη δοκιμή αυτής της προσπάθειας θα είναι οι ευρωεκλογές», είπε στο Action24.
«Μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντηση που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη μια προσεκτικά και από την άλλη με θάρρος», σημείωσε.
Όσον αφορά στα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν, ο κ. Βίτσας είπε «όχι» στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά έκανε άνοιγμα προς το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη.
«Λαφαζάνης δεν νομίζω, αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα επιχειρηθούν για να διαμορφωθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής αριστεράς. Αν με ρωτάτε. με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το βλέπω δύσκολο γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξιά επικοινωνιακά. Το ΜέΡΑ25 νομίζουμε ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Το αφήγημα περί ωριμότητας και μετατόπισης προς το κέντρο και τα παλιά αντανακλαστικά
Δείτε το βίντεο της αντιπαράθεσής τους
Η λίστα με τις 16 κατηγορίες που θα πάρουν το βοήθημα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.