Πολιτικη & Οικονομια

Τέλος ο Στέφανος Τζουμάκας από τον ΣΥΡΙΖΑ - «Είναι ένα ακέφαλο κόμμα»

Τι γράφει στην επιστολή αποχώρησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τζουμάκας
Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα

Ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής (12.11) την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μία αποχώρηση που δεν εξέπληξε, αφού ο κ. Τζουμάκας ήταν από τα πρώτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με την πορεία που διαγράφεται στο κόμμα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προτείνει τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα μετά τις δηλώσεις για το πρόσωπό του. «Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ», είχε αναφέρει στη δήλωση για τη διαγραφή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μία διαγραφή που θα εξέταζε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή, ψηφίζοντας ή μη για τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος. 

Πρόκειται για τη δεύτερη αποχώρηση στελέχους για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει τη διαγραφή του. Πρώτος αποχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης

Στέφανος Τζουμάκας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο κόμμα»

Στην πρώτη του δήλωση μετά την αποχώρηση, ο Στέφανος Τζουμάκας σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο σώμα, δεν έχει ηγεσία».  Στην εννιασέλιδη επιστολή του, ο Στέφανος Τζουμάκας αναφέρει ότι «η χθεσινή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ονομαστεί οτιδήποτε άλλο εκτός από Συνεδρίαση ΚΕ Προοδευτικού Κόμματος. Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση. Το θράσος και η απάτη ξεπέρασαν κάθε όριο στην ομιλία των εκπροσώπων των εναπομεινάντων. Μεθοδεύσεις και ίντριγκες από το προεδρείο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwwsff9dmcrt)

Τι γράφει ο Στέφανος Τζουμάκας στην επιστολή αποχώρησης

Με μία σύντομη και λιτή επιστολή ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε την αποχώρησή του στη Ράνια Σβίγγου. Σε αυτή τονίζει: «Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση και την ήττα από τον ελληνικό λαό καθώς και από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις». 

Ολόκληρη η επιστολή του Στέφανου Τζουμάκα

«Αξιότιμη Γραμματέα,
Αγαπητή Ράνια,

Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση και την ήττα από τον ελληνικό λαό καθώς και από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις.

Με την παρούσα επιστολή, δηλώνω την παραίτηση μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». 

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές 2024 - Μαρινίκη Θεοδώρου: Συνέντευξη με την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Μαρινίκη Θεοδώρου: Μία υποψήφια ευρωβουλευτής με πτυχίο… στην Ευρωβουλή

Ψάξαμε πολύ αλλά βρήκαμε και μιλήσαμε με τη μοναδική υποψήφια ευρωβουλευτή με μεταπτυχιακό σε αυτό που καλείται να υπηρετήσει: στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY