Πολιτικη & Οικονομια

Υπουργείο Παιδείας: Σε ισχύ τίθεται η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τις καταγγελίες βίαιων περιστατικών στα σχολεία

Συγκροτήθηκε η επιτροπή - Που θα γίνονται οι καταγγελίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπουργείο Παιδείας: Σε ισχύ τίθεται η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τις καταγγελίες βίαιων περιστατικών στα σχολεία
Υπουργείο Παιδείας: Σε ισχύ τίθεται η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τις καταγγελίες βίαιων περιστατικών στα σχολεία © Unsplash

Βία στα σχολεία: Σε ισχύ η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών- Συγκροτήθηκε η επιτροπή - Που θα γίνονται οι καταγγελίες 

Συγκροτήθηκε η επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης και εκπόνησης πρωτοκόλλων χειρισμού και αντιμετώπισης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού. Σύμφωνα με την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου, η επιτροπή αυτή θα εξετάζει τις καταγγελίες που θα λαμβάνονται στην Ειδική Ψηφιακή Πλατφόρμα για αναφορές περιστατικών ενδοσχολικής βίας.

Με αφορμή τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε την επιτροπή που θα εποπτεύει τις καταγγελίες.

Η σύνθεση της επιτροπής

  •  Γεώργιος Κατσαρός, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας ως Πρόεδρος με αναπληρωτή τον Γεώργιο Βούτσινο, Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας.
  •  Γεώργιος Γιαννούλης, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Εγκληματολογίας – Σωφρονιστικής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ως μέλος με αναπληρωτή τον Βασίλειο Πετρόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Ποινικού Δικαίου-Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
  •  Αντωνία Παπαστυλιανού, Καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, ως μέλος με αναπληρώτρια την Ασημίνα Ράλλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.
  •  Ιωάννα Γιαννοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής τους Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ως μέλος, με αναπληρώτρια την Κωνσταντίνα Μαγγλάρα, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής του ΕΚΠΑ.
  • Αλέξανδρος Σταμάτιος Αντωνίου, Καθηγητής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Νικολόπουλο, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με οργανική θέση στο 62ο Γυμνάσιο Αθηνών.
  •  Χαρίσιος Ασημόπουλος, Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στην Ψυχική Υγεία του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Σοφία Μαρτινάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Κοινωνικής Εργασίας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
  • Θεοδώρα Πάλλη-Πετραλιά, Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, Ολυμπιονίκη και στέλεχος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Η θητεία της επιτροπής θα είναι τριετής.

Η αποστολή της νεοσυσταθείσας επιτροπής

Έργο της επταμελούς επιτροπής είναι:

  • Η ανάπτυξη, η εποπτεία και η επιμέλεια της ψηφιακής πλατφόρμας του άρθρου 11 του ν.5029/2923 “Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις”.
  • Η επιστημονική αξιολόγηση και αξιοποίηση των αναφορών που καταγράφονται στην προαναφερόμενη πλατφόρμα
  • Η συναγωγή συμπερασμάτων
  • Η σύνταξη πορισμάτων και η ανάπτυξη επιστημονικών πρωτοκόλλων που ακολουθούνται και διευκολύνουν το χειρισμό των σχετικών υποθέσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ