- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Νίκη Κεραμέως: Η διαδικασία των επικεφαλής σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου Τομέα θα υπάγεται στο ΑΣΕΠ
Σημαντικές αλλαγές στις Διοικήσεις Φορέων Δημοσίου ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών
Νίκη Κεραμέως: Σημαντικές αλλαγές στις Διοικήσεις Φορέων Δημοσίου
Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μίλησε σήμερα για τις σημαντικές αλλαγές που έρχονται στις Διοικήσεις Φορέων Δημοσίου. Τόνισε πως η διαδικασία των επικεφάλης σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου Τομέα υπάγεται πλέον στο ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) για ενίσχυση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας. Καθιερώνεται επίσης το συμβόλαιο απόδοσης για τους υποψηφίους, όπου θα αξιολογούνται σε ετήσια βάση αλλά και η ετήσια αξιολόγηση των διοικήσεων σε σχέση με την επίτευξη των στόχων του συμβολαίου τους.
Η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως
«Φίλες και φίλοι,
Όλα όσα ξέραμε για τις Διοικήσεις των φορέων του Δημοσίου αλλάζουν.
Με την ψήφιση του Νόμου για το νέο τρόπο επιλογής και την αξιολόγησή τους, κάναμε ένα μεγάλο βήμα, υλοποιώντας την ευρύτερη στρατηγική της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μεταρρυθμιστικές τομές στη Δημόσια Διοίκηση.
Οι αλλαγές αυτού του νόμου μας αφορούν όλες και όλους. Γιατί; Διότι καθορίζεται ο τρόπος επιλογής των επικεφαλής σε περισσότερες από 600 θέσεις ευθύνης σε φορείς του Δημοσίου Τομέα. Από τα νοσοκομεία της χώρας ως αθλητικές δομές και δημόσιες βιβλιοθήκες.
Τι κάνουμε με τον νέο νόμο; Αυξάνουμε σημαντικά τις απαιτήσεις για τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, για τις θέσεις ευθύνης σε αυτούς του φορείς. Ανεβάζουμε τον πήχη, αναζητώντας τις καλύτερες, τους καλύτερους. Γιατί καλύτερες διοικήσεις, σημαίνει καλύτερες και ταχύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Για να το πετύχουμε αυτό, προχωρήσαμε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
Η διαδικασία υπάγεται πλέον στο ΑΣΕΠ, για ενίσχυση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας. Καθιερώνουμε, ως αναγκαία προϋπόθεση, οι υποψήφιοι να έχουν πτυχίο/εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια με τη θέση, να έχουν περάσει από ψηφιακό τεστ δεξιοτήτων, να έχουν μοριοδοτηθεί με βάση τα τυπικά τους προσόντα και να υπογράφουν συμβόλαιο απόδοσης. Παράλληλα, καθιερώνουμε την ετήσια αξιολόγηση των διοικήσεων, σε σχέση με την επίτευξη των στόχων του συμβολαίου τους.
Ο νόμος αυτός ξεβολεύει από συνήθειες, αλλάζει νοοτροπίες, ξεριζώνει κατεστημένα, δυσαρεστεί όσους είχαν μάθει να λειτουργούν αλλιώς. Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μια μεγάλη τομή. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η ελληνική Πολιτεία επιλέγει τους καλύτερους για τις καίριες θέσεις ευθύνης στις Διοικήσεις Φορέων του Δημοσίου. Χτίζουμε βήμα - βήμα ένα καλύτερο Δημόσιο που βάζει στο επίκεντρο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.