- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέγραψε τον Μιχάλη Χουρδάκη - Δεν παραδίδει την έδρα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης
Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έθεσε εκτός τον Μιχάλη Χουρδάκη - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της «Πλεύσης Ελευθερίας» τον Μιχάλη Χουρδάκη, όπως ενημέρωσε την Τετάρτη (11/10) τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.
Πρόκειται για την πρώτη «απώλεια» για το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» μετά από τέσσερις μήνες παρουσίας στη Βουλή.
Στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου ο Μιχάλης Χουρδάκης εξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωσή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως «ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί».
Οι λόγοι της απόφασης
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δικαιολογώντας την αποχώρηση του κ. Χουρδάκη υποστήριξε πως «οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».
Η απάντηση του Μιχάλη Χουρδάκη
Άρχισαν οι τριβές στο κόμμα της Ζώης Κωνσταντοπούλου, μετά την ανακοίνωση πως τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Μιχάλης Χουρδάκης. Ο ίδιος αμέσως με ανάρτηση του στο Facebook, τόνισε πως δε παραδίδει την έδρα του στο κόμμα όπως ανέφερε στη δική της επιστολή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.
Στη δική του ανάρτηση αναφέρει:
«Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, να με θέσει εκτός. Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα Πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που ήδη έχω καταθέσει, είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της».
Άμεση ήταν και πάλι η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου πως δεν έχει κάτι άλλο να πει πέραν αυτών που αναφέρονται στην επιστολή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.