Πολιτικη & Οικονομια

Βορίδης: «Δεν ψηφίζω τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών - Είμαι αντίθετος»

«Είναι γνωστή η προσωπική μου άποψη» δηλώνει ο υπ. Επικρατείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Μάκης Βορίδης: Η θέση κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών - Ποια στάση θα τηρήσει

Ότι δεν προτίθεται να ψηφίζει τη νομοθετική πράξη για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών δήλωσε ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο Action 24, σημειώνοντας ότι είναι αντίθετος.

Η δήλωση του Μάκη Βορίδη έρχεται σχεδόν έναν μήνα μετά τη θέση που είχε εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σχολιάζοντας ότι η «ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη». Μάλιστα, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι κατά τη διάρκεια της νέας του θητείας το ζήτημα θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση. 

«Την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε: «Είναι ζήτημα του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε. Από την στιγμή που δεν ανοίγει από την κυβέρνηση αυτό το θέμα, από τη στιγμή που δεν το ανοίγει ο πρωθυπουργός, η συζήτηση στην παρούσα φάση έχει ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα. Επομένως, να γίνει σε ακαδημαϊκό και θεωρητικό επίπεδο. Αλλά εγώ δεν είμαι κομμάτι, αν θέλετε, “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”. Επί του παρόντος η κυβέρνηση δεν φέρνει και δεν έχει τέτοιου είδους πρωτοβουλία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw0pcejv2o0p)

Τι λέει ο Μάκης Βορίδης για το ενδεχόμενο προσχώρησης Λοβέρδου στη ΝΔ

Ο υπουργός Επικρατείας στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο προσχώρησης του Ανδρέου Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία. «Εκτιμώ ιδιαιτέρως τον Ανδρέα Λοβέρδο, θεωρώ ότι είναι σημαντικό και σπουδαίο στέλεχος. Έχει υπηρετήσει το έθνος με συνέπεια σε πάρα πολλές στιγμές. Δεν ξέρω τι απόφαση θα πάρει, αλλά θα χαιρόμουν αν πάρει την απόφαση να έρθει στη Νέα Δημοκρατία. Είναι δική του απόφαση», είπε αρχικά ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε:

«Έχω συνυπάρξει σε κυβέρνηση με τον Ανδρέα, ξέρω τη δουλειά του, την ποιότητά του, ξέρω τις αγωνίες και τις ευαισθησίες του. Ξέρω τι έχει να προσφέρει». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw0ptr49clf5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ