Πολιτικη & Οικονομια

Διχασμένη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: 29 «ναι», 16 λευκά στην πρόταση Κασσελάκη για την «ομάδα κρούσης»

Με Πολάκη υπερσυντονιστή - Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην ΚΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην ΚΟ - Υπερσυντονιστής ο Παύλος Πολάκης - Έδειξε «τα δόντια της» η εσωκομματική αντιπολίτευση

Την εισήγησή του για την συγκρότηση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, η οποία όπως αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν ενιαία και πλειοψήφισε». Να σημειωθεί ωστόσο ότι η πρόταση για τα πρόσωπα ψηφίστηκε με 29 υπέρ, 16 ήταν τα λευκά, ενώ τρεις βουλευτές απουσίαζαν. Ένας από αυτούς ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφυγε μετά την ομιλία Κασσελάκη και πήγε στο γραφείο του.

Η νέα ομάδα κρούσης του ΣΥΡΙΖΑ 

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός. Από τις επιλογές απουσιάζουν τόσο ο Αλέξης Χαρίτσης όσο και ο Νάσος Ηλιόπουλος, δύο πρόσωπα που είχαν στηρίξει ανοιχτά την Έφη Αχτσιόγλου στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

Συντονιστής ΕΠΕΚΕ (συντονιστής των τομεαρχών) θα είναι ο Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν και οι τομεάρχες.

Νέα γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ διευθυντής ΚΟ ορίζεται ο Γιώργος Τσίπρας. Ο Σωκράτης Φάμελλος συνεχίζει ως Πρόεδρος ΚΟ.

Ηχηρό μήνυμα από την εσωκομματική αντιπολίτευση

Σημειώνεται ότι αρχικά είχαν μετρηθεί 15 λευκά, ωστόσο στη συνέχεια διορθώθηκε καθώς είχαν προσμετρήσει στα θετικά και την ψήφο της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία ψήφισε λευκό. Είναι προφανές πάντως, ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τα 16 λευκά θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον νεοεκλεγέντα αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λευκό επέλεξαν τα στελέχη της ομάδας «6 συν 6» (Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος κα) που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου, στελέχη της «Ομπρέλας», αλλά και μεμονωμένοι «προεδρικοί» βουλευτές, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου.
Επιπλέον, «λευκό» κατά πληροφορίες, ψήφισαν ακόμη οι Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Ψυχογιός, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Έφη Αχτσιόγλου, Κώστας Μπάρκας, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Οσγκιούρ Φερχάτ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

Η πρώτη επίσημη ομιλία του Κασσελάκη στη Βουλή

Την πρώτη επίσημη ομιλία του ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Παρόντες είναι και οι 47 βουλευτές, ενώ το παρών έδωσε και ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Να σημειωθεί μάλιστα πως όταν μπήκε στην αίθουσα οι βουλευτές τον χειροκρότησαν.

Ο κ. Κασσελάκης έδωσε το στίγμα της στρατηγικής του και για τα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και για το κόμμα, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση, όπου ήταν επί της ουσίας η πρώτη συνάντηση με το σύνολο των βουλευτών του κόμματος.

Διχασμένη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: 29 «ναι», 16 λευκά στην πρόταση Κασσελάκη για την «ομάδα κρούσης»
Διχασμένη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: 29 «ναι», 16 λευκά στην πρόταση Κασσελάκη για την «ομάδα κρούσης»
Διχασμένη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: 29 «ναι», 16 λευκά στην πρόταση Κασσελάκη για την «ομάδα κρούσης»
Διχασμένη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: 29 «ναι», 16 λευκά στην πρόταση Κασσελάκη για την «ομάδα κρούσης»
Η αντίδραση της ΝΔ για την νέα «ομάδα κρούσης» του Σ. Κασσελάκη
Η αντίδραση της ΝΔ για την νέα «ομάδα κρούσης» του Σ. Κασσελάκη © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τα βασικά σημεία της ομιλίας Κασσελάκη

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην Κ.Ο.», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία για τους συνανθρώπους που έχασαν το βιός τους. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό, το μόνο που έκαναν ήταν να εθρωνευτούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού.

»Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες. Αντί για την ανακούφιση που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που έχουν για τους πολίτες είναι… χαστούκια. Και θα έπρεπε να ντρέπονται», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.

Μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ζήτημα της Δικαιοσύνης, τονίζοντας: «Στη Δικαιοσύνη εμείς οι 48 λέμε ξεκάθαρα να κάνει τη δουλειά της, χωρίς φόβο και γρήγορα, γιατί οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Να ξέρουν όλοι ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη δεν θα δεχθεί παρεμβάσεις από εμάς. Εμείς οι 48 έχουμε την πιο νωπή δημοκρατική εντολή και αναλαμβάνουμε τεράστια ευθύνη να τους τιμήσουμε και να σταθούμε δίπλα στους πολίτες, να τους υπηρετήσουμε. Εκπροσωπούμε την εθνική εξαίρεση», είπε.

«Εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158… Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη ΝΔ. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους όταν χειροκροτούν την κυβέρνηση».

«Ο άριστος Καραμανλής προφανώς θεωρεί την εκλογή του σε αυτό το Σώμα, σωτηρία. Να αποφασίσει τώρα, έστω και καθυστερημένα. Έχει πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη; Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν και αυτός είναι όρκος τιμής. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον φράχτη, ένα μήνα μετά τα Τέμπη, για να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ειρωνεύονται. Εγώ αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απανθρωπιά και αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μία δωρεά. Και λοιπόν; Ας κάνει και ο κ. Μητσοτάκης…», είπε για την επίσκεψη του στο ειδικό σχολείο στην Καλλιθέα.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τα μέλη του κόμματος «αψήφισαν ουρές και ταλαιπωρία για να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος».

«Θα είμαι στο πλευρό σας. Σας θέλω στο πλευρό μου. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει η αυθεντική φωνή και πάνω απ’ όλα ο σύμμαχος του ελληνικού οικονομικού συμφέροντος. Ερχόμαστε να μεγαλώσουμε το σθένος της Ελλάδας. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να βάζουμε κόκκινες γραμμές και υπόσχομαι ότι στα εθνικά μας θέματα, το κόκκινο δεν θα ξεθωριάσει καθόλου».

Ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Thursday, October 5, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY