- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Δ. Αυγέρη απαντά στον Ν. Φίλη: «Κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ»
«Αν δεν γίνονταν αλλαγές, θα ήμασταν ένα κόμμα της συντήρησης», σχολίασε η νέα εκπρόσωπος Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ - Δώρα Αυγέρη: Η απάντηση της νέας εκπροσώπου Τύπου στον Νίκο Φίλη και η εποχή Κασσελάκη στο κόμμα
Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, απάντησε σήμερα μέσω της ΕΡΤ στα «πυρά» που εξαπέλυσε κατά του νέου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας ότι ο πρώην υπουργός με τις δηλώσεις του αυτές «κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα -της οποίας ήταν μέλος-, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, «χρειαζόμαστε μια Αριστερά της πράξης και της εφαρμογής» και πρόσθεσε ότι «καλή η θεωρία, αλλά πάμε να δούμε και το αποτέλεσμα, αυτό θέλει ο κόσμος. Το αποτέλεσμα το αποτυπώνουν οι αριθμοί. Δεν ήμασταν, μετρήθηκαν οι αριθμοί και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Αυτό προσπαθούμε με όλη αυτή την αλλαγή. Προφανέστατα οι νέες συνθήκες αλλάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Γι’ αυτό όμως γίνονται οι αλλαγές. Εάν δεν γίνονταν, δεν θα ήμασταν ένα κόμμα της Αριστεράς και της προόδου, αλλά θα ήμασταν ένα κόμμα της συντήρησης», σχολίασε η κ. Αυγέρη.
Μάλιστα, είπε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν πρόλαβε να μιλήσει: «Την πολιτική την αφαίρεσαν, προσπαθώντας να βάλουν άλλα πράγματα, όσοι καμώνονται και μιλούν για τη μεταπολιτική. Υπάρχουν σύντροφοι που τους βρήκα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους αναζήτησε ο κ. Κασσελάκης για να συνομιλήσει μαζί τους, αλλά δεν τους βρήκε. Εγώ θέλω σήμερα να απευθύνω στους συντρόφους μου ένα κάλεσμα συστράτευσης. Εγώ ήρθα εδώ για να εκπροσωπώ τον όλο ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας, την Αριστερά του μετά. Ο Στέφανος Κασελάκης ήρθε ως υποψήφιος πρόεδρος να προτείνει κάποια πράγματα, κάποιες σκέψεις και κάποιες προτάσεις, οι οποίες προφανέστατα και θα μπουν στη βάση της κρίσης και της αξιολόγησης. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας άνθρωπος που με έπεισε να ξαναμπώ μέσα σε αυτή τη διαδικασία, γιατί το πρώτο πράγμα που έκανε όταν βρεθήκαμε ήταν να μιλήσουμε για πολιτική. Δεν ήρθα ένας να κάνουμε μια πολιτική κουβέντα μιας ώρας που ήταν η αφετηρία της προσωπικής και πολιτικής μου γνωριμίας με τον ίδιο. Μιλήσαμε για την πολιτική. Του έθεσα ερωτήματα. Απάντησε ακομπλεξάριστα σε όλες τις ερωτήσεις που του έδωσα».
Φίλης: «Ο Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ - Την Κυριακή ήταν η τρίτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ»
Λίγες ώρες πριν τις δηλώσεις της κ. Αυγέρη στην ΕΡΤ, ο Νίκος Φίλης σε τοποθέτησή του στον Ant1 είχε στραφεί κατά του Στέφανου Κασσελάκη.
«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός”», είπε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και πρόσθεσε: «είπε ότι θέλει να φτιάξει τη δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα. Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και τη δύναμη του».
Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης σχολίασε ότι «πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε Μεσσιανισμό».
Ο Νίκος Φίλης στράφηκε και κατά του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει. Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω την μάχη στο Συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει το Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Γραμματέας της ΚΟ και ο Εκπρόσωπος Τύπου».
Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδο του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».
«Αν τον Νοέμβριο, υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας θα επιλέξει τι θα κάνει. Εγώ θα δω τι θα κάνω, εγώ δεν είμαι δεδομένος σε ένα κόμμα που δεν είναι της Αριστεράς», είπε ο Νίκος Φίλης για την προσωπική του πορεία μετά τις εσωκομματικές εξελίξεις.
Σε ερώτημα εάν κληθεί από τον κ. Κασσελάκη να αναλάβει κάποια θέση στο κόμμα, ο Νίκος Φίλης απάντησε «εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί μένω. Από συνέδριο βγήκα και σε συνέδριο θα παραδώσω και από εκεί θα κριθώ. Ποιος θα πάρει απόφαση να μην γίνει το Συνέδριο; Μόνο αν η Κεντρική Επιτροπή πάρει άλλη απόφαση».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.