Πολιτικη & Οικονομια

Φίλης: «Η επιλογή Κασσελάκη απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς»

«Ο Μητσοτάκης δεν θα πέσει επειδή είμαι όμορφος ή μιλάω καλά αγγλικά», είπε ο πρώην υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Νίκος Φίλης: Ο πρώην υπουργός για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση Κασσελάκη και το ενδεχόμενο εκλογής του στον β' γύρο των εκλογών

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ λίγα 24ωρα πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος μίλησε σήμερα (21.9) στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας ότι «εάν βγει ο Κασσελάκης, είναι μια επιλογή που δυσχεραίνει το στόχο να φύγει η Δεξιά και απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο της Αριστεράς».

«Δεν βλέπω μαχαίρια, βλέπω αντιπαράθεση απόψεων, δυστυχώς από τη μία πλευρά από τον στρατό που είναι στο διαδίκτυο με τον κ. Κασσελάκη, βλέπω και συμπεριφορές οι οποίες είναι προβληματικές, ορισμένοι μάλιστα συμπεριφέρονται με ένα τρόπο, ο οποίος όχι απλώς δεν είναι ευγενής, είναι πολύ κακός -δεν θα ήθελα να τον χαρακτηρίσω αλλιώς- εναντίον της κ. Αχτσιόγλου και όλων των άλλων» δήλωσε ο Νίκος Φίλης στον ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει τους έντονους διαξιφισμούς μεταξύ των στρατοπέδων των δύο υποψηφίων προέδρων. 

Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν υπάρχει στρατός του κ. Κασσελάκη απάντησε: «Υπάρχει στρατός, δεν λέω έμμισθος στρατός, υπάρχει στρατός. Αυτό συμβαίνει, επί ένα μήνα γίνεται αυτό και ο κ. Κασσελάκης δεν καταδικάζει. Ο Πολάκης, δε, βρίζει όποιον μιλάει ελληνικά». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «η αντιπαράθεση πρέπει να έχει κανόνες, να μην γίνεται με όρους μέρους του διαδικτύου, μερικές φράσεις είναι υποκοσμιακές». Ακόμη, σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη είπε: «τον περιγράφω ως σιωπηλό για φαινόμενα που εκτυλίσσονται στο όνομά του».

Νίκος Φίλης: «Ο Μητσοτάκης δεν θα πέσει επειδή είμαι όμορφος ή μιλάω καλά αγγλικά»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σχετικά με τις πολιτικές απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Φίλης σχολίασε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να απέχει από τα τηλεοπτικά πάνελ, κάνοντας «μονολόγους μέσω βίντεο». Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Ο Μητσοτάκης θα πέσει με σχέδιο και με αγώνες, δεν θα πέσει επειδή είμαι όμορφος και μιλάω καλά αγγλικά, δεν πέφτει από ναυτιλιακό broκer της Αμερικής».

Ο Νίκος Φίλης σημείωσε ακόμη ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανασυγκροτηθεί μετά τη βαριά εκλογική ήττα, να καταλάβει γιατί έχασε και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια εναλλακτική διακυβέρνηση. «Εάν βγει ο Κασσελάκης είναι μια επιλογή που δυσχεραίνει το στόχο να φύγει η Δεξιά και απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο της Αριστεράς» είπε και συνέχισε: «Δεν αποφασίζω εγώ αν θα μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ένωση εθελοντική».

Επιπλέον, είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει ξεκαθαρίσει αυτό που δυστυχώς χρησιμοποιούν όνομά του από τον χώρο του Στέφανου Κασσελάκη. Σε ερώτηση αν είναι «βαλτός» ο κ. Κασσελάκης, απάντησε: «Δεν λέω ότι είναι βαλτός, αλλά θέτω ερωτήματα. Ζει επί χρόνια στην Αμερική με συγκεκριμένη διαδρομή, έρχεται εδώ και θέλει να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα. Είναι μέλος ενός μήνα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τον εμπιστεύεται κανείς ότι μπορεί να φέρει σε πέρας τέτοιο έργο;»

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvoe811ue2xl)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY