Πολιτικη & Οικονομια

Τον Ιανουάριο το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τον Ιανουάριο το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Συνταξιούχοι: Τον Ιανουάριο το επίδομα προσωπικής διαφοράς 

Τη διαβεβαίωση ότι το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί κανονικά στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο παρείχε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αναφέρθηκε ειδικότερα στη διάταξη που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται Σαββατοκύριακο με προσαύξηση μισθού.

Επταήμερη λειτουργία βιομηχανιών τροφίμων - ποτών

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη που αφορά τις βιομηχανίες τροφίμων-αναψυκτικών και εμφιαλώσεως νερού, στις οποίες θα επιτρέπεται να έχουν επταήμερη λειτουργία, δηλαδή οι εργαζόμενοί τους να δουλεύουν πενθήμερο με κυλιόμενες βάρδιες, συμπεριλαμβάνοντας και το Σαββατοκύριακο.

«Αυτό το κάναμε, διότι, με οικονομοτεχνική μελέτη, αποδείχθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές ζημιώνονται πολύ από το κλείσιμο των μηχανών τους την Κυριακή. Μέχρι να ξαναπάρουν μπρος τα μηχανήματα αυτά, χάνουν στην πραγματικότητα και τη Δευτέρα, άρα παθαίνουν ουσιαστική ζημία στην παραγωγική τους διαδικασία. Φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να αυξηθούν οι εξαγωγές μας και να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές το ζητούν, καθώς η υπερωριακή απασχόληση την Κυριακή πληρώνεται με συν 40%, άρα έχουν υψηλότερα εισοδήματα» διευκρίνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις σχετικά με το ασφαλιστικό είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο. «Εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο δώσει την έγκριση, μέχρι την επόμενη Τετάρτη, που το εργασιακό νομοσχέδιο θα είναι στην Ολομέλεια, οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν, για να ψηφιστούν σε αυτό το νομοσχέδιο. Εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο για οποιονδήποτε λόγο καθυστερήσει, οι ρυθμίσεις θα εισαχθούν αναγκαστικά σε επόμενο νομοσχέδιο, γιατί είναι υποχρεωτικό εκ του Συντάγματος, όποιες διατάξεις επηρεάζουν το ασφαλιστικό μας σύστημα να περνούν από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου», συμπλήρωσε ο αρμόδιος υπουργός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ