Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Τα ένσημα της δεύτερης δουλειάς θα υπολογίζονται στο ύψος της σύνταξης

Τα οφέλη του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άδωνης Γεωργιάδης
Άδωνης Γεωργιάδης © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Γεωργιάδης: Τα ένσημα της δεύτερης δουλειάς θα υπολογίζονται στο ύψος της σύνταξης - Τα οφέλη του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

 Στα οφέλη της διάταξης για την παράλληλη απασχόληση, που περιλαμβάνεται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Όπως είπε, όποιος έχει δεύτερη δουλειά και πληρώνει περισσότερα ένσημα, θα έχει υψηλότερη σύνταξη. «Η πληρωμή της εισφοράς είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Δεν θα μετριέται ως επιπλέον χρόνος, για να βγαίνει ο ασφαλισμένος νωρίτερα στη σύνταξη. Θα μετριέται, όμως, στο ύψος της σύνταξης» διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Γεωργιάδης: Τα πλεονεκτήματα της δεύτερης εργασίας 

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέλυσε και τα πλεονεκτήματα της δεύτερης εργασίας, επισημαίνοντας ότι οι πολλαπλοί εργοδότες ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση του εργαζομένου. Όπως εξήγησε, «όταν ο εργαζόμενος εξαρτά τη ζωή του και τον μισθό του από έναν εργοδότη, η διαφορά μεταξύ τους είναι πάρα πολύ μεγάλη. Διαφορά ισχύος εννοώ. Όταν, όμως, ο εργαζόμενος έχει και εναλλακτική λύση δεύτερου εργοδότη και ο πρώτος εργοδότης ξέρει ότι αυτός έχει ήδη βρει και δεύτερη δουλειά, τότε η διαφορά της ισχύος μεταξύ των δύο μερών μειώνεται δραστικά υπέρ του εργαζομένου».

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, απαντώντας ως εξής: «Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αποτύπωση της πραγματικότητας σε ένα νομικό κείμενο, ενώ το μισό είναι ευρωπαϊκή οδηγία. Πώς θα την καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας; Αφού η εφαρμογή είναι υποχρεωτική».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα σε βάθος τετραετίας (Ιούλιος 2019-Ιούλιος 2023), ενώ παρατηρείται σαφής τάση προς τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση των υπογραφών και της σχετικής δήλωσης για την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία», παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού
Για το φαινόμενο Καρυστιανού: Η πολιτική της συγκίνησης

Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»
Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»

«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY