Πολιτικη & Οικονομια

Στον Έβρο την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αύριο η καθιερωμένη συνάντηση με την Κ. Σακελλαροπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί την Παρασκευή (8.9) στον Έβρο
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Έβρο ο πρωθυπουργός πριν τη ΔΕΘ - Αύριο Τρίτη (5.9) η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο Τρίτη (5.9) συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των καθιερωμένων μηνιαίων συναντήσεών τους. Η συνάντηση έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. 

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στον Έβρο προκειμένου να γίνει η πλήρης αποτίμηση και καταγραφή του μεγέθους των εκτάσεων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και με βασικό στόχο την άμεση υλοποίηση των όσων έχουν εξαγγελθεί για την αποκατάσταση των πληγέντων και του φυσικού περιβάλλοντος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της περιοχής.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα παραχωρήσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου.

Μαρινάκης για τις εξελίξεις στους «Σπαρτιάτες»: «Εξετάζουμε γρήγορα όλες μας τις επιλογές»

«Εξετάζουμε γρήγορα όλες μας τις επιλογές», ήταν η λακωνική απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, σε ερώτηση για το κατά πόσον η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τα όσα τεκταίνονται τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα «Σπαρτιάτες» στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σε δεύτερη ερώτηση για το ίδιο θέμα, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Αναφορικά με τις νέες ταυτότητες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «οι νέες ταυτότητες όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνες, αλλά είναι και πολύ πιο ασφαλείς, μας προστατεύουν μεταξύ άλλων από τυχόν απόπειρα παραχάραξης».

Για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Παύλος Μαρινάκης ευχήθηκε μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας η χώρα να αποκτήσει μία σοβαρή, αξιόπιστη και όχι τοξική αξιωματική αντιπολίτευση. Ερωτηθείς, μάλιστα, για την υπόθεση της αστυνομικής προστασίας, που ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο Παύλος Μαρινάκης επικαλέστηκε την επίσημη ενημέρωση και τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης αιτήθηκε τη διάθεση ατόμων για τη φύλαξη του ιδίου και ατόμων του περιβάλλοντος του, αίτημα, που μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έγινε αποδεκτό. Όταν ο ίδιος ζήτησε την απόσυρση τους, αυτή έγινε αποδεκτή, αφού πάλι τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την αυριανή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογο του, Χακάν Φιντάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «η Αθήνα συζητά τη μία και μοναδική διαφορά στις σχέσεις μας με την Τουρκία» και επέμεινε πως στα επικείμενα ελληνοτουρκικά ραντεβού σε επίπεδο ηγετών αλλά και υπουργών Εξωτερικών θα συζητηθεί όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ