- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Ενεργειακά και άμυνα στην ατζέντα
Τι θα συζητήσουν οι τρεις αρχηγοί κρατών
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Ενεργειακά και άμυνα στην ατζέντα - Τι θα συζητήσουν οι τρεις αρχηγοί κρατών
Μήνυμα για την εμβάθυνση και ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας ως τριγώνου σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην περιοχή αναμένεται να εκπέμψει η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λευκωσία. Είναι η πρώτη Σύνοδος Κορυφής της Τριμερούς από τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά και η πρώτη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία οδηγεί σε αναδιάταξη των ενεργειακών προτεραιοτήτων της ΕΕ.
Όπως επισημαίνουν πηγές, ασφάλεια, άμυνα, ενέργεια, πολιτική προστασία, κλιματική κρίση, τουρισμός θα βρεθούν στην ατζέντα των συζητήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογική επικράτησή τους.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να υπογραμμίσει την προστιθέμενη αξία του τριμερούς σχήματος και των συνεργειών που λειτουργούν προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, ενώ μπορεί να δημιουργήσει ενεργειακό διάδρομο από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται το πρότζεκτ ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAsia Interconnector, (ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας) το οποίο θα συνδέσει τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ με την Ευρώπη.
Θα συζητηθεί ακόμη το σχήμα συνεργασίας 3+1 (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ + ΗΠΑ)
Η Τριμερής Σύνοδος είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Ιούλιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Πριν την έναρξή της ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου για μια συνολική επισκόπηση των διμερών σχέσεων με έμφαση στην αμυντική συνεργασία. Θα ακολουθήσει συνάντηση των τριών ηγετών και η Ολομέλεια της Τριμερούς Συνόδου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.