- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Αθήνα σήμερα η Τζόρτζια Μελόνι για δείπνο με τον Κ. Μητσοτάκη - Τι θα συζητηθεί
Μεταναστευτικό και ενέργεια στο επίκεντρο
Τ. Μελόνι: Στην Αθήνα σήμερα σε δείπνο με τον Κ. Μητσοτάκη - Μεταναστευτικό και ενέργεια στο επίκεντρο
Ευκαιρία για μια συνολική συζήτηση για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ιταλίας, τις εξελίξεις στην περιοχή, τις κοινές προκλήσεις, αλλά και τον συντονισμό σε θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας αποτελεί το αποψινό δείπνο που παραθέτει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου στην πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, όπως επισημαίνουν πηγές.
Τονίζουν ότι η χώρα μας και η Ιταλία, είναι δύο κράτη-μέλη της ΕΕ και της Μεσογείου που αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από τομείς, ενώ ο πρωθυπουργός έχει αναπτύξει μια καλή σχέση εργασίας με την κ. Μελόνι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Μελόνι - Μητσοτάκης: Ενέργεια και μεταναστευτικό στο επίκεντρο
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο αποψινό δείπνο εργασίας θα συζητηθούν ακόμη θέματα που αφορούν στην οικονομία, αλλά και στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται υπό ανάπτυξη η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας, ένα εγχείρημα που η ελληνική πλευρά επιδιώκει να επιταχύνει, αυξάνοντας περαιτέρω τις ποσότητες εξαγωγής ηλεκτρικού ρεύματος προς την Ιταλία.
Μέσα από σειρά πρωτοβουλιών, τονίζεται άλλωστε η σημασία που δίνεται στο να μετατραπεί η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια όχι μόνο σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας, αλλά και σε παραγωγό, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των ΑΠΕ.
Ακόμη, θα συζητηθεί η πρόκληση του Μεταναστευτικού. Ελλάδα και Ιταλία επαναλαμβάνουν ότι το Μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και διεθνές που απαιτεί συνολική και ολοκληρωμένη πολιτική.
Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις χώρες πρώτης υποδοχής, έχει τονίσει επανειλημμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος που θα περιλαμβάνει, εκτός από την προστασία των συνόρων, την εξωτερική διάσταση της Μετανάστευσης, τις επιστροφές προς τρίτες χώρες και τη συνεργασία με αυτές προκειμένου να παταχθούν τα δίκτυα των διακινητών που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε προσκληθεί από την κ. Μελόνι να παραστεί στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που είχε διοργανώσει στη Ρώμη στο τέλος Ιουλίου, αλλά λόγω των εξελίξεων στα μέτωπα των πυρκαγιών, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί θετικά. Στη Διάσκεψη της Ρώμης είχε, ωστόσο, μεταβεί ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Tα χαμηλότερα στρώματα της χώρας μένουν έρμαια της εξάρτησης από την εκάστοτε κυβέρνηση», τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Τι αλλάζει από 1ης Ιουλίου και τι όχι
Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα
16 χρόνια από την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Ένα διοικητικό λάθος 20 ετών βαφτίστηκε "πολιτικό σκάνδαλο"»
Έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια
«Δεν ξαναγράφετε η ιστορία κ. Πιερρακάκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη παρέμβασή του στη Βουλή
Κάνει λόγο για «δόλια κίνητρα και μια γνωστή συνταγή»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε «πυρά» κατά της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει «μπερδεμένος» από τα όσα άκουσε
Επιτέλους θα μιλήσουμε για τις ανισότητες και τα χρέη;
Τι δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την αμνηστία πολιτικών εγκλημάτων
Στο διεθνές συνέδριο «Shaping the Future of Shipping», ο υπουργός Ναυτιλίας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται από τη σημερινή μας εικόνα» τόνισε ο βουλευτής
«Δεν θα αλλάξουμε την πολιτική μας, ούτε θα υποσχεθούμε περισσότερα, λόγω δημοσκοπήσεων»
«Έχουμε ένα από τα πιο πλήρη συστήματα πρόληψης στην Ευρώπη», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Για πράξη σεβασμού στην πολιτιστική κληρονομιά και το Διεθνές Δίκαιο κάνει λόγο η Υπουργός Πολιτισμού
Παραμένει στα 2 χρόνια η παράταση της θητείας των τριών Ελλήνων ευρωεισαγγελέων
Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Και μόνο η χρήση της λέξης «υπερπλούτος» θα έπρεπε να αρκεί για να καταλάβουμε ότι ούτε ο Τζοκόντος έχει αλλάξει αλλά ούτε και αυτοί που τον περιτριγυρίζουν
Τι απάντησε για το «ένταλμα σύλληψης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.