Μητσοτάκης: Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα προχωρήσουν και στην Ελλάδα
Τι είπε για την Τουρκία, τη νίκη της ΝΔ και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ώριμη και έτοιμη για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός την ελληνική κοινωνία στη συνέντευξή του στο Bloomberg
Πέρα από τη δέσμευσή του για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του πρώτου μνημονίου, στη συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
«Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελέσουν πραγματικότητα και είναι μέρος της στρατηγικής μας», είπε χαρακτηριστικά στο Bloomberg για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Ελλάδα κατέγραψε άλμα πέντε θέσεων στην κατάταξη της οργάνωσης ILGA Europe σχετικά με τα δκαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ευρώπη. Η Ελλάδα με βαθμολογία 57% ξεπεράσε χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το 2015 νομοθετήθηκε το σύμφωνο συμβίωσης και το 2017 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ωστόσο, όπως αναφέρει πάντα το Bloomberg, από τότε η πρόοδος αναφορικά με ζητήματα ΛΟΑΤΚΙ+ προχωρούσε με αργούς ρυθμούς μέχρι τον ερχομό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία το 2019. Αναφέρεται για παράδειγμα το νομοσχέδιο για τα ίντερσεξ άτομα και η απαγόρευση θεραπειών μεταστροφής.
To 2021, «ο Μητσοτάκης διόρισε μια επιτροπή για να καταρτίσει μια εθνική στρατηγική για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Έκτοτε έχει εισαγάγει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της άρσης της απαγόρευσης των ομοφυλόφιλων ανδρών να κάνουν αιμοδοσία και του τερματισμού της πρακτικής των λεγόμενων χειρουργικών επεμβάσεων ομαλοποίησης του φύλου στα παιδιά. Λίγοι περίμεναν ότι θα γινόταν μια τόσο ισχυρή δύναμη αλλαγής», αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.
Το μήνυμα στην Τουρκία
Ειδικά για την Τουρκία και ενόψει της συνάντησής του την ερχόμενη εβδομάδα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την Τουρκία μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια».
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένας οδικός χάρτης για την αποκλιμάκωση των εντάσεων «θα μας βοηθήσει να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτό που θεωρούμε το ένα, βασικό εκκρεμές πρόβλημα που έχουμε με την Τουρκία», το οποίο προσδιόρισε ως την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, για άλλη μια φορά, ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Τουρκία θέματα που άπτονται της ελληνικής κυριαρχίας ή άμυνας. «Αυτά είναι ζητήματα που απλά δεν είναι προς συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.
Η νίκη της ΝΔ και οι εξελίξεις με το «Ελ. Βενιζέλος»
Όσον αφορά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει «χαρούμενος» στο Bloomberg εξηγώντας ότι «ουσιαστικά επικρατήσαμε μέσα από την πολιτική της ικανότητας και της λογικής, μετακινήσαμε το κόμμα προς το πολιτικό κέντρο. Επομένως, ναι, υπάρχει μέλλον πέρα από τον λαϊκισμό».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός προανήγγειλε, επίσης, ότι η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για το 30% που κατέχει το κράτος στη μετοχική σύνθεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα γίνει στις αρχές του 2024.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για το αεροδρόμιο της Αθήνας θα είναι ένα μεγάλο γεγονός για το 2024. Θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερο βάθος στο Χρηματιστήριο Αθηνών και για πρώτη φορά υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από εταιρείες να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε φαίνονται τα χρήματα των συντάξεων στα ΑΤΜ
Σε ανακοινώσεις θα προχωρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός
Οι «αντί» που επέλεξες τότε παραλίγο να σε στείλουν στα αζήτητα μαζί με την Ελλάδα, αλλά δεν φαίνεται να το θυμάσαι
Μετά την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, το ΥΠΕΣ σχεδιάζει tablet στα εκλογικά τμήματα και ψήφο από άλλο δήμο
Πρόκειται για την αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου αναβάθμισης, όπως ανέφερε
Οι αντιδράσεις και η δημόσια αντιπαράθεση
Η διαχείριση της κρίσης του 1996 και η στάση των Αμερικανών
Το σχέδιο του rebranding και η «κινούμενη άμμος»
Κυριακάτικη ανασκόπηση με αιχμή άμυνα, υποδομές Κρήτης, επιστολική ψήφο, στέγαση και δημόσια υγεία
Από 2 Φεβρουαρίου για επιχειρήσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ – Τι ισχύει για δηλώσεις, πρόστιμα και κίνητρα
Φορολογικές εκπτώσεις και προκαθορισμένα μισθώματα για νεόδμητα ακίνητα σε δεκαετή μίσθωση
Tίθεται σε δημόσια διαβούλευση
Eκλεγόταν βουλευτής από το 1977 ως το 2000
Με αφορμή την παρουσία του στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ
Tι είπε για τις εσωκομματικές διαφωνίες
Η ATLANTIC SEE LNG TRADE επισπεύδει τον Κάθετο Διάδρομο – πρώτες ροές LNG από Μάρτιo
Στο περιθώριο του ΕΛΚ, Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και διασύνδεση
Έως 6 Φεβρουαρίου καταβάλλονται 74 εκατ. ευρώ σε 99.862 δικαιούχους – αναλυτικά όλα τα ποσά
Σχέδιο τύπου Θεσσαλονίκης, αυστηρότερη εφαρμογή του ΚΟΚ και έξυπνες κάμερες για ανάσα στην Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.