- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχονται αλλαγές στην Ψηφιακή Κάρτα
Η συνάντηση Γεωργιάδη με την αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Ψηφιακή Κάρτα: Έρχονται σημαντικές αλλαγές - Άμεσα η διαβούλευση νομοσχεδίου
Έρχονται σημαντικές αλλαγές στην Ψηφιακή Κάρτα, όπως προέκυψε από την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έθεσε μία σειρά θεμάτων προς τον κ. Γεωργιάδη, με στόχο την πρόοδο του επιχειρείν η οποία μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της απασχόλησης.
Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η Ψηφιακή Κάρτα, η οποία για την ώρα εφαρμόζεται σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και ασφαλιστικές εταιρείες.
«Όπως προανήγγειλε ο υπουργός, αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας καθώς και παροχή κινήτρων για την εφαρμογή του από τις επιχειρήσεις. Στόχος είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση των επιχειρήσεων, σε μία εποχή που πλήττονται από τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Ψηφιακή Κάρτα: Άμεσα η διαβούλευση νομοσχεδίου
Στις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι να ξεκινήσει άμεσα η διαβούλευση νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Μία από τις αλλαγές που έρχονται αφορά στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η κατάργηση της παρακράτησης του 30% της σύνταξης τους και μελετάται η καταβολή ενός ποσοστού -πιθανότατα το 10%- από την αμοιβή που λαμβάνουν από την εργασία τους. Αλλαγές αναμένονται επίσης και στον τομέα της απασχόλησης καθώς και των ελέγχων που γίνονται για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
Η αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου έθεσε προς τον κ. Γεωργιάδη και θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία των επιχειρήσεων.
Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 'Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Σήμερα είχα την πρώτη μου θεσμική συνάντηση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Στόχος της πολιτικής μας στο υπουργείο Εργασίας είναι οι όποιες αλλαγές που θα νομοθετήσουμε να λαμβάνουν υπόψιν την μείωση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις έτσι ώστε το σύστημα της «ΕΡΓΑΝΗΣ» να δουλεύει υπέρ και των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Με τον υπουργό συζητήσαμε θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Με μεγάλη χαρά ακούσαμε το νέο τρόπο λειτουργίας της ψηφιακής κάρτας, η οποία δίνει μια νέα ώθηση σε ένα πρόβλημα που πραγματικά απασχολεί επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Εκτιμώ ότι και στις άλλες προτάσεις που κάναμε στον Υπουργό για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, βρήκαμε έναν υπουργό που ακούει και όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε λύσεις σε θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα ώστε οι επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και η χώρα να πάει μπροστά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για την Τουρκία
Σε μια περίοδο αυξημένων πιέσεων στην αγορά
Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους στέλνοντας ισχυρό μήνυμα σε αγορές και οίκους αξιολόγησης
Συνεχίζεται η κόντρα του υπουργού με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Ένταση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ
Ο δήμαρχος Αθηναίων τον είχε κατηγορήσει νωρίτερα για υποκρισία
Τι επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους
Νέο πλαίσιο για την προστασία των ανηλίκων
Νέα στελέχη σε Δήμους και Περιφέρειες, με έμφαση σε ετοιμότητα, πρόληψη και συνεργασία φορέων
Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου της Αθήνας
Προειδοποίηση της Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
Αναλυτές βλέπουν επανάληψη του μοτίβου κακάο – Πίεση ζήτησης και προσδοκίες υπερπροσφοράς
Εγκρίθηκαν 20 Τομεακά Προγράμματα για ενίσχυση ανθεκτικότητας και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης
Μοιάζει σαν σύμπασα η ηγετική ομάδα να μην έχει αντιληφθεί τις σημαντικές αλλαγές στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο και επιδιώκει διαρκώς να συναγελάζεται με ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο
Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την απώλεια της εκπαιδευτικού Σοφίας Χρηστίδου
Ποιος είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής
Διαθέσιμος ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα
Η Ελλάδα ως ευρωπαϊκός πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας
Διεκόπη και πάλι η κοινοβουλευτική συνεδρίαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.