- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Oρκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Παρέλαβε από Σαρμά
Μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ορκωμοσία του
Εκλογές 2023: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο
Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές 2023 και την παραλαβή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν στη 1 το μεσημέρι η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόβσκι, τα παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος και Δάφνη, καθώς και οι αδερφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα.
Η ορκωμοσία τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, υπό την παρουσία της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Αφού ορκίστηκε, έβγαλε τις καθιερωμένες φωτογραφίες και υπέγραψε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.
Παράδοση - παραλαβή από τον Ιωάννη Σαρμά
Μετά την ορκωμοσία, ο νέος πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.
Αρχικά, ο κ. Σαρμάς ανέφερε ότι «επανήλθε η φυσική τάξη των πραγμάτων», καθώς «επανήλθε ένας πρωθυπουργός που απολαμβάνει της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης της Βουλής». Στη συνέχεια, ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη «να υπηρετείτε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού» και «να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας».
Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για τα καλά του λόγια και την υπηρεσιακή κυβέρνηση για την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων της. «Επωμιστήκατε το βάρος της ευθύνης αυτού του γραφείου», είπε χαρακτηριστικά.
«Παραμείνατε σε αυτό το γραφείο λίγες εβδδομάδες, αλλά είδατε ότι η ζωή μας επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μια υπόθεση που δεν σταματά ποτέ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Πρόσθεσε δε ότι «με τρόπο υποδειγματικό περάσαμε τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δυο εκλογές και ως εκλεγμένος πρωθυπουργός μπορώ να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο και να συνεχίσω το έργο μου». Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί.
Ο Ιωάννης Σαρμάς ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον κ. Μητσοτάκη και μετά από λίγο αποχώρησε από το Μαξίμου.. Ως γνωστόν, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το απόγευμα στις 17:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την Τρίτη θα ορκιστούν οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.