- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τετ - α - τετ Μητσοτάκη με Ομπάμα: «Οι αξίες που μοιραζόμαστε αντηχούν ίσως λίγο πιο δυνατά εδώ»
Η συνάντησή τους διήρκησε μισή ώρα
Κυριάκος Μητσοτάκης - Μπαράκ Ομπάμα: Συνάντηση μισής ώρας - Η ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ στο Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (22.6). Το τετ - α - τετ του προέδρου της ΝΔ με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ διήρκησε περίπου 30 λεπτά. Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς το απόγευμα θα μιλήσει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνέδριο για την ψυχική υγεία.
«Ήταν μεγάλη χαρά να μιλήσω με τον @barackobama σήμερα στην Αθήνα. Οι αξίες που και οι δύο μοιραζόμαστε και που αντηχούν ίσως λίγο πιο δυνατά εδώ, στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ήταν το κοινό νήμα στη συζήτησή μας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και οι νέοι μας σήμερα. Ανυπομονώ να τον υποδεχτώ ξανά σύντομα», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.
O Μπαράκ Ομπάμα το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε σε συνάντηση του «Obama Foundation Leaders» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης.
Σήμερα η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα παρευρεθεί στο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, γνωστό ως «SNF Nostos Conference», που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα συνομιλήσει στη σκηνή του συνεδρίου στις 17:30, με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει υποστηρίξει την κατασκευή του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα στο Σικάγο, καθώς και το πρόγραμμα «Obama Foundation Leaders». Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού, μετά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα το 2016, όπου είχε δώσει μια εμβληματική ομιλία για τα ιδεώδη της Δημοκρατίας από την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Μπαράκ Ομπάμα: «Αξιοσημείωτη η επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία»
Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στην Ελλάδα. Λίγες ώρες πριν τη συζήτηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τον πρόεδρο του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλου στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference, σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνθηκε σήμερα σε περίπου 100 απόφοιτους του προγράμματος «Obama Foundation Leaders» σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.
«Σκεπτόμενοι την πιο βαθιά επίδραση που είχε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία, αυτή είναι αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή βρισκόταν στο σταυροδρόμι της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, υπήρχε εμπόριο, ναυτιλία και ανταλλαγή ιδεών, όπως αυτή που γίνεται μεταξύ των αποφοίτων εδώ» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην εκδήλωση, η οποία διήρκεσε περίπου 75 λεπτά. Τέσσερις απόφοιτοι του προγράμματος από τη Σλοβακία, τη Μαλαισία, τη Ζιμπάμπουε και τη Ναμίμπια συνομίλησαν με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον Μπαράκ Ομπάμα να τους θέτει ερωτήματα για τα όσα αποκόμισαν συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τα όνειρά τους, για την έννοια της ενσωμάτωσης αποκλεισμένων από την κοινωνία ανθρώπων, αλλά και για το πώς ορίζουν την έννοια της ηγεσίας μέσα από τις προσωπικές τους αξίες. Ο Μπαράκ Ομπάμα σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «ανυπομονώ να σας δω να συνεχίζετε να αλλάζετε τον κόσμο».
Μαζί του επί σκηνής βρέθηκε η αδερφή του, Μάια Σοετόρο Εντζί, σύμβουλος του Ιδρύματος Ομπάμα. Την εκδήλωση άνοιξε η Ελληνίδα συμμετέχουσα στο πρόγραμμα του 2023, Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Mexoxo».
Διαβάστε επίσης »»» Στα σοκάκια της Σίφνου ο Μπάρακ Ομπάμα (βίντεο)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.