- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τσίπρας: «Υποκρισία να μετράμε εκατοντάδες νεκρούς και κάποιοι να συζητάνε για χρήματα στις χώρες υποδοχής»
Η δήλωση στο Euractiv
Ναυάγιο στην Πύλο - Αλέξης Τσίπρας: Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Euractiv για την πολύνεκρη τραγωδία
Σε δήλωσή του στο Euractiv ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι «το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλη της ΕΕ, να προωθήσει μια συγκροτημένη προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική που να βάζει ως πρώτη προτεραιότητα τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι «αποτελεί μέγιστη υποκρισία να μετράμε εκατοντάδες νεκρούς άντρες, γυναίκες και παιδιά στο βάθος της Μεσογείου και κάποιοι στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, στη Βουδαπέστη ή στο Βερολίνο να θεωρούν το διεθνές δίκαιο "πολυτέλεια" ή "ξεπερασμένο" και να μας λένε ότι το μόνο που έχουμε να συζητήσουμε είναι πόσα ευρώ θα δοθούν στις χώρες υποδοχής για να φιλοξενήσουν εκεί πρόσφυγες» και προσθέτει: «η διαπραγμάτευση για μια ευρωπαϊκή Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση νόμιμων και ασφαλών διόδων, επανεγκαταστάσης προσφύγων από τρίτες χώρες σε κράτη μέλη της ΕΕ με δίκαιο τρόπο. Με εγγύηση σημαντικού αριθμού ετήσιων θέσεων φιλοξενίας (pledges) στις ευρωπαϊκές χώρες».
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «όσο ενισχύουμε τις νόμιμες, ασφαλείς οδούς και όσο αναβαθμίζουμε τον ρόλο της ΕΕ και τη συνεργασία μας στο μεταναστευτικό με τις χώρες εκτός ΕΕ της Μεσογείου, τόσο θα αποδυναμώνονται τα δίκτυα διακινητών και οι παράνομες και επικίνδυνες οδοί που δημιουργούν».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.